Menininkai sumanė papuošti nuobodų pastatą senamiestyje

Kauno gatvės menininkai vis nustebina savo piešiniais. Neseniai kūrėjai pastebėjo nedidelį atnaujintą, bet nuobodžiai atrodantį pastatą senamiestyje. Menininkai norėtų jį išgražinti.

Nemuno pakrantėje esanti Kauno vandens matavimo stotis buvo atnaujinta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nemuno pakrantėje esanti Kauno vandens matavimo stotis buvo atnaujinta.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2021, 2:32 PM

Kauno senamiestyje, prie amfiteatro, stovi Lietuvos hidrometeorologijos tarnybai priklausanti Kauno vandens matavimo stotis. Ji buvo įrengta dar 1877 metais. Stoties įranga matuoja Nemuno vandens lygį.

Neseniai buvo atnaujinta ne tik pastato viduje esanti įranga, bet ir statinio fasadas. Jis nudažytas tamsiai ruda spalva.

Įvairūs keisti apleisti ar atnaujinti pastatai yra patrauklūs Kauno gatvės menininkams. Vienas jų – Timotiejus Norvila-Morfai – svarstė, kad ir šis statinys būtų kur kas patrauklesnis, jei ant jo fasado atsirastų piešinių.

„Ant jo būtų galima nupiešti su upe, jos pakrante susijusių piešinių: čia besiilsinčius žmones, vandens paukščius. Jei pastato savininkai sutiktų, būtų galima sukurti ne vieną eskizą. Gal kuris nors ir patiktų“, – kalbėjo gatvės meno kūrėjas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovė Jolanta Tamošaitienė sakė, kad tokia idėja patraukli.

„Manau, kad tarnybos vadovai būtų nieko prieš, jei ant pastato atsirastų piešinių. Jei menininkai kreiptųsi, jų pasiūlymus apsvarstytume. Man atrodo, kad įdomiau atrodantis pastatas visiems būtų patrauklesnis“, – vylėsi J.Tamošaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.