Akliną namo sieną pagyvino merginos žvilgsnis

Kauno Žaliakalnio rajone ant gyvenamojo namo fasado atsirado kiek netikėtas piešinys – į praeivius tarsi iš už kampo žvelgia mergina. Šiuo kūriniu ypač patenkinti gretimo daugiabučio gyventojai. Mat jie seniai suko galvą, kaip papuošti priešais langus esančią akliną sieną.

Ant namo sienos nutapyta mergina tarsi iš už kampo atidžiai žvelgia į praeivius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ant namo sienos nutapyta mergina tarsi iš už kampo atidžiai žvelgia į praeivius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 11:58 AM

Kaunas nepaliauja puoštis gatvės meno kūriniais. Bene naujausias darbas yra Žaliakalnyje, Ąžuolyno gatvėje.

Ant 8-uoju numeriu pažymėto namo fasado sienos atsirado didelis merginos portretas. Ji atidžiai žvelgia į praeivius.

Įdomu tai, kad dalį piešinio užstoja greta esantis 8A numeriu pažymėtas daugiabutis, todėl žvilgsnis atrodo dar paslaptingesnis.

Šią kiek neįprastą dviejų namų kaimynystę pastebėjo kaunietis gatvės meno kūrėjas Timotiejus Norvila-Morfai. Jis stebėjosi, kad du namus skiria tiktai trijų metrų tarpas, ir nusprendė, kad vieno namo sieną būtų galima papuošti kokiu nors kūriniu.

Socialinio tinklo paskyroje menininkas paviešino savo idėjas, kokie piešiniai toje vietoje tiktų, o tai pamatę abiejų namų gyventojai pasiūlė jas įgyvendinti.

8A namo gyventoja Laura Dailidė pasakojo, jog nutiko taip, kad kai buvo statomas jų naujas daugiabutis, gretimo namo gyventojai neleido jo priglausti prie savo pastato, todėl tarp namų ir liko tarpas.

„Pro butų langus matėme akliną gretimo namo sieną. Vis galvojome, kaip ją papuošti, gal pakabinti lempučių ar gėlių.

Domiuosi Kauno gatvės menu, žinau turbūt visus mieste esančius piešinius. Pamatę menininko idėjas jomis visi susižavėjome.

Iš pradžių svarsčiau, gal ant kaimyninio namo fasado įamžinti savo dukrą, bet paskui drauge su kaimynais nusprendėme pasirinkti abstraktų portretą. Tam kaimynai mielai pritarė“, – pasakojo L.Dailidė.

Moteris sakė, kad abiejų namų gyventojai patenkinti tokiu sprendimu. Jiems smagu, kad miesto savivaldybė remia projektą „Kauno akcentai“, dėl kurio Kaunas gražėja.

„Piešiniu džiaugiamės ne tik mes. Pro šalį į Ąžuolyną eina daug žmonių. Pastebėję piešinį visi sustoja, fotografuojasi.

Kai karantinas baigsis, turistai vėl vyks į netoli esančius Chiune Sugiharos namus. Jiems taip pat turėtų patikti toks meno kūrinys“, – vylėsi L.Dailidė.

Piešinio idėją sugalvojęs ir eskizą sukūręs T.Norvila-Morfai sakė, kad jį ant sienos nutapė profesionali menininkė Justina Sendravičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.