Rupert kviečia į botanikos ir neobaroko įkvėptą parodą „Bukolinė gauja“

Botaniniai atspaudai ant gyvūnų odos, buitiniai artefaktai, deformuoti kryžiai ir barokinės graviūros iš vietinių bažnyčių, visa tai – turėsite galimybę išvysti Rupert parodoje „Bucolic Gang“ (liet. „Bukolinė gauja“) nuo 2021 m. rugsėjo 30 iki spalio 18 dienos, Vilniaus Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios patalpose (Savičiaus g. 15, Vilnius).

Mónika Mays.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mónika Mays.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 30, 2021, 9:17 AM

Parodoje bus eksponuojamos menininkės Mónica Mays neobaroko ir botanikos pasakojimų įkvėptos skulptūros, sukurtos iš elementų surinktų Vilniaus apylinkėse.

Tirdama kosmologinio ryšio formas, menininkė savo praktikoje kuria naują santykį su amatais ir kultūrine atmintimi.

Mónica liaudies pramanytus pasakojimus bei ornamentus jungia su artefaktais ir siekia atskleisti juose botaninės dekolonizacijos, iki-patriarchalinės mitologijos ir neobaroko temas.

Mónika Mays – skulptorė ir performanso menininkė, šiuo metu gyventi ir kurianti Amsterdame ir Madride. Jos kūryba susideda iš kultūrinės atminties, ekologijos ir ekonomikos įtakos šiandieninei visuomenei tyrinėjimų.

Parodos darbo laikas. Pirmadienis, trečiadienis-penktadienis: 14.00-18.00, Antradienį nedirba. Šeštadienis: 12.00-18.00. Sekmadienis: 13.00-16.00. Reikalingas Galimybių pasas, kurį lengvai ir paprastai galima gauti www.gpasas.lt

Paroda yra nepriklausomo, ne pelno siekiančio meno, rezidencijų ir edukacijos centro Rupert viešosios programos „Magija ir ritualai“ dalis. Parodoje bus pristatomi nauji menininkės Mónica Mays darbai, inicijuoti Rupert.

Rupert veiklas remia Lietuvos kultūros taryba. Kiti rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė, Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje, Bilbao meno fondas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.