Veiklą pradėjo Lietuvos vizualiojo meno taryba

Kultūros ministro įsakymu naujai sudarytos Lietuvos vizualiojo meno tarybos pirmajame posėdyje jos nariai išsirinko tarybos pirmininkę – ja tapo Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė, pranešė kultūros ministerija.

LKM nuotr.
LKM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LKM inf.

Mar 24, 2022, 5:10 PM, atnaujinta Mar 24, 2022, 5:18 PM

Taryboje taip pat dirba Tarptautinės dailės kritikų asociacijos Lietuvos sekcijos narė Linara Dovydaitytė, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos pirmininkė Danutė Gambickaitė, Lietuvos meno galerininkų asociacijos valdybos pirmininkė Jurgita Juospaitytė-Bitinienė, Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas, Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedros vedėja Marija Marcelionytė-Paliukė, Lietuvos muziejų asociacijos narė, Utenos krašto muziejaus direktorė Jovita Nalevaikienė, Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Gytis Skudžinskas, Šiaulių dailės galerijos direktorė Ernesta Šimkienė, fotomenininkas Remigijus Treigys, Panevėžio dailės galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Linkėdama produktyvaus darbo tarybos narius ir išrinktą pirmininkę pasveikino kultūros viceministrė Daina Urbanavičienė.

Posėdyje pristatyta procento kultūrai nuo statybų idėja, svarstytos jos įgyvendinimo galimybės. Tai ne vienoje užsienio šalyje galiojanti praktika, kai iš viešosios paskirties objektų statybos vienas procentas (ar panaši dalis) skiriama kultūrai, pavyzdžiui, specialiems dizaino sprendimams ar kūrinių įsigijimui interjerui papuošti. Susitarta, kad tarybos nariai pateiks savo pasiūlymus dėl vieno procento kultūrai schemos tobulinimo.

Pagal nuostatus Lietuvos vizualiojo meno taryba teikia kultūros ministrui pasiūlymus bei išvadas vizualiojo meno ir jo sklaidos politikos klausimais, analizuoja vizualiojo meno ir jo sklaidos sritį reglamentuojančių ar turinčių įtaką šioje srityje vykstantiems procesams įstatymų bei kitų teisės aktų poreikį ir teikia siūlymus dėl teisinio reguliavimo tobulinimo, svarsto kitus klausimus, dėl kurių į tarybą kreipiasi kultūros ministras.

Taryba sudaroma iš Vilniaus dailės akademijos, Lietuvos dailininkų sąjungos, Lietuvos meno galerininkų asociacijos, Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos, Lietuvos muziejų asociacijos, Šiuolaikinio meno centro, Lietuvos fotomenininkų sąjungos, Tarptautinės dailės kritikų asociacijos Lietuvos sekcijos po vieną pasiūlytų vizualaus meno kūrėjų ar darbuotojų ir trijų šioms įstaigoms ar organizacijoms neatstovaujančių vizualaus meno srities kūrėjų ar darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.