Labdaros aukcione „Vartų“ galerijoje – garsenybių darbai

Šiuolaikinio meno ir dizaino galerija „Vartai“ su Nacionaliniu savanorių koordinavimo centru „Stiprūs kartu“ išties pagalbos ranką ukrainiečiams.

JAV gyvenančio A.Bareikio „Kompasas“ („Compass“) – vienas aukciono kūrinių.<br>„Vartų“ nuotr.
JAV gyvenančio A.Bareikio „Kompasas“ („Compass“) – vienas aukciono kūrinių.<br>„Vartų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 11:10 AM, atnaujinta Apr 30, 2022, 11:13 AM

Gegužės 5-ąją „Vartuose“ vyksiančio labdaringo meno aukciono „Stand with Ukraine“ metu bus galima įsigyti bene žymiausių šiuolaikinio meno autorių kūrinių, taip prisidedant prie paramos nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

Pernai „Vartų“ galerija minėjo savo trisdešimties metų veiklos jubiliejų, bet dėl pandemijos šventę buvo nutarta perkelti į šiuos metus, surengiant didžiulę meno šventę-aukcioną. Tačiau Rusijai sukėlus karą Ukrainoje pirminio sumanymo teko atsisakyti suvokiant pagalbos Ukrainai svarbą.

Galerija jau pirmomis karo dienomis internetinėje svetainėje pradėjo akciją „Meno kūrinys už paramą“, o dabar šią iniciatyvą pratęs vieno vakaro gyvu renginiu, kuriame tikimasi surinkti rekordinę paramos sumą.

Iki 50 proc. visų aukcione surinktų lėšų bus skiriama fondui „Stiprūs kartu“, visokeriopai padedančiam nuo karo siaubo bėgantiems Ukrainos žmonėms. Renginį ves žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Į aukcioną žada įsitraukti gausus būrys šiuolaikinio meno atstovų – daugiau kaip 30 žymių menininkų ir dizainerių, tarp jų – Svajonė ir Paulius Stanikai, Deimantas Narkevičius, Žilvinas Kempinas, Robertas Narkus, Johno Guggenheimo memorialinio fondo stipendijos laureatė iš Izraelio Keren Cytter ir daugybė kitų ryškių Lietuvos bei užsienio kūrėjų.

Renginio metu jo vedėjas E.Jakilaitis pristatys daugiau kaip 70 įvairiausių šiuolaikinio meno ir dizaino darbų.

Tarp jų bus rodomi ukrainiečių menininko Mykolos Ridnyjaus (Mykola Ridnyi) videokūriniai „Slėptuvė“ („Shelter“) ir „Tėvo istorija“ („Father’s Story“), taip pat ukrainiečių Vilniaus dailės akademijos studentų Antono Pedos ir Darios Antyp darbai.

Aukcione pristatomų kūrinių kainos svyruos nuo 150 iki 25 tūkst. eurų.

Šis meno aukcionas – tai įžanga į vasarą planuojamą galerijos projektą „Vartai Ukrainos menui“, kurio metu galerija pavirs menininkų studijomis ir kultūros erdve Ukrainos žmonėms, prieglobstį randantiems Lietuvoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.