D. Nausėdienė: šiandien kartu su Ukraina esame kviečiami akylai saugoti žmonijos istorijos paveldą ir humanistinę kultūrą

Valdovų rūmuose trečiadienį atidaryta tarptautinė Europos dailės šedevrų paroda iš Lvivo nacionalinės Boryso Voznyckio dailės galerijos. Parodos atidarymo renginyje dalyvavo ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, kuri, kreipdamasi į dalyvius, pabrėžė, jog paroda žymi Ukrainos kultūros sklaidos ir bendražmogiškosios humanistinės kultūros pergalės dieną, rašoma prezidentūros pranešime žiniasklaidai.

Parodos „Lvivas sveikina Vilnių. Europos tapybos šedevrai iš Lvivo nacionalinės Boryso Voznyckio dailės galerijos“ pristatymas.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Parodos „Lvivas sveikina Vilnių. Europos tapybos šedevrai iš Lvivo nacionalinės Boryso Voznyckio dailės galerijos“ pristatymas.<br>Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 7:00 PM

„Lietuvoje ir pasaulyje vykstantys kultūriniai renginiai jau beveik metus persmelkti geliančios temos – karo Ukrainoje skausmo. Patirdama žiaurius išmėginimus ir milžiniškus nuostolius ši šalis herojiškai ir nepailstamai kelia kultūros vėliavą virš destrukcijos bei dehumanizavimo pragaro. Šiandien mums ne tik pristatomas Ukrainos nacionalinis identitetas: šiandien mes kartu su Ukraina esame kviečiami akylai saugoti žmonijos istorijos paveldą, unikalias meno tradicijas, humanistinę kultūrą“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmosios ponios teigimu, paroda pratęsia ilgus dešimtmečius skaičiuojantį Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos ir kitų šalių muziejų partnerystės kelią, kuris šiandien papildomas dar vienu prasmingu tarptautiniu bei tarpinstituciniu projektu. Tai kartu yra mūsų šalis siejančios istorinės ir kultūrinės jungties tvarumo bei gyvybingumo įrodymas.

„Blogis, kurio tikslas – palaužti suverenią, orią, savo laisvę ginančią tautą, išniekinti jos istorinę, kultūrinę tapatybę bei sunaikinti per šimtmečius kurtas, kauptas ir saugotas kultūros vertybes, kurios yra neatsiejama ne tik Ukrainos, bet ir visos Europos bei pasaulio, visos žmonijos paveldo dalis, negali nugalėti. Ir nenugalės“, – teigė pirmoji ponia.

Valdovų rūmų muziejuje pristatomi 33 tapybos kūriniai, atkeliavę iš Lvivo nacionalinės Boryso Voznyckio dailės galerijos dviejų pagrindinių padalinių, įsikūrusių Potockių ir Lozinskių rūmuose. Pirmoji ponia D. Nausėdienė yra parodos „Lvivas sveikina Vilnių. Europos tapybos šedevrai iš Lvivo nacionalinės Boryso Voznyckio dailės galerijos“ globėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.