Vilniaus skvere iškilo paminklas šioje vietoje KGB agentų nužudytam kunigui B.Laurinavičiui (nuotraukos)

Sostinės Kalvarijų, Žalgirio ir Verkių gatvių sankryžoje esančiame skvere trečiadienį iškilo paminklas kunigo disidento Broniaus Laurinavičiaus atminimui. Skverą papuošė dailininko Antano Kmieliausko rausvo granito skulptūra „Jėzus, nešantis kryžių“ ant didžiulio lauko riedulio, simbolizuojanti ėjimą į laisvę.

Sostinėje, Kalvarijų, Žalgirio ir Verkių gatvių sankryžoje, atidarytas kunigo disidento Broniaus Laurinavičiaus skveras.<br>V.Kopūstas (ELTA)
Sostinėje, Kalvarijų, Žalgirio ir Verkių gatvių sankryžoje, atidarytas kunigo disidento Broniaus Laurinavičiaus skveras.<br>V.Kopūstas (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 27, 2010, 5:12 PM, atnaujinta Apr 2, 2018, 2:55 PM

Prieš 29 metus šioje judrioje Vilniaus sankryžoje neaiškiomis aplinkybėmis žuvo vienas ryškiausių okupuotos Lietuvos disidentų, Lietuvos Helsinkio grupės narys kunigas Bronius Laurinavičius (1913-1981), sovietų laikais kovojęs už žodžio laisvę, teisę į religinius įsitikinimus ir jų reiškimą, persekiotas sovietų specialiųjų tarnybų.

Atkūrus Nepriklausomybę, šviesios atminties kunigo nuveikti darbai ir atminimas buvo pagerbti disidento žuvimo vietą - jo vardu pavadintame skvere Kalvarijų, Žalgirio ir Verkių gatvių sankryžoje pastatytas ąžuolinis koplytstulpis. Prieš porą metų skveras iš pagrindų sutvarkytas, čia pasodinta medžių, suklotos naujos plytelės, šalia esanti transporto stotelė pavadinta kunigo B.Laurinavičiaus vardu.

Kunigas Bronius Laurinavičius 2000 m. įrašytas į Katalikų Bažnyčios pasaulio kankinių sąrašą, prezidento buvo apdovanotas Vyčio kryžiaus 2-ojo laipsnio ordinu (po mirties) už narsą, ištvermę ir pasiaukojimą kovojant dėl tautos laisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?