Keistas paminklas Palangos Tiškevičių parke užminė mįslę

Palangos Tiškevičių parke turistų laukia daug staigmenų. Čia šalia visiems žinomų išgarsintų objektų galima rasti ir to, ko niekada nesitikėjai. Nusileidę žemyn nuo Birutės kalno randame pievelę, kurioje ratu išdėstyti akmenys, prie jų dega žvakutės, o ant akmens padėta po jazminų šakelę.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jul 24, 2012, 8:32 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

„Sakoma, kad tai buvusi pagonių šventa vieta, tačiau dabar tai tik butaforija“, - aiškina mums šalia Skautų slėnio sutikta 15 metų Palangoje gyvenanti Galina.

Anot jos, akmenys šioje vietoje pastatyti jau mūsų laikais, tačiau yra tikinčiųjų, kad jie likę nuo senų laikų, todėl senajam pagonių tikėjimui prijaučiantys žmonės į šią vietą ateina kaip į šventą vietą, uždega žvakutes, padeda gėlių.

Skautų slėnio pakraštyje aptinkame ir keistą paminklą – ant siauro granitinio akmens parašyta: „Dr. Jacqurs Moreillon“. Ir jo parašas.

Jokios informacijos apie šį paminklą net ir norėdamas nerasi. Apie jį nieko negali pasakyti nei Palangos senbuviai, jokios informacijos neduoda ir internetas. Tik paskambinus Palangos miesto botanikos parko vadovybei paaiškėja, kad paminklą Tiškevičių parko teritorijoje dar būdamas gyvas sau pasistatė skautų judėjimo pradininkas.

Skautai renkasi tame slėnyje, buvo į Palangą atvykęs ir jų pradininkas, ten ir pasistatė sau paminklą“, - lrytas.lt pasakojo Palangos botanikos parko darbuotojai.

Pasak jų, J. Moreillonas yra gimęs 1939 metais Šveicarijoje. Jis yra buvęs Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto pirmininku, o 1988 metais tapo pasaulinės skautų organizacijos vadu. Juo jis buvo iki 2004 metų. Jo vadovaujama skautų organizacija pasiekė savo aukštumas – skautų būriai buvo įsteigti 155 šalyse, organizacijos nariais tapo apie 28 milijonus narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.