Nesantaikos istorija: 15 didžiausių brolių ir seserų kivirčų

Nesutarimų tarp brolių ir seserų pasitaiko nuo Kaino ir Abelio laikų. Broliai ir seserys paduodavo vieni kitus į teismą nepasidalindami pinigų, dėl šmeižto arba tiesiog ilgus metus gyvendavo tylioje nesantaikoje. Kai kurie kivirčai būdavo tik pramoga ir noras pasirodyti vieniems prieš kitus. Pateikiami pavyzdžiai liudija, kad nesutarimai tarp pasaulyje garsių brolių ir seserų yra dažnas ir turbūt natūralus dalykas. Kai kurie broliai ir seserys tiesiog negali gyventi nesusipykę. Tačiau yra ir kitokių pavyzdžių, kai broliai ar seserys puikiausiai sutaria.

Madonnos ir jos brolio Christopherio santykiai buvo pašliję apie 5 metus.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Madonnos ir jos brolio Christopherio santykiai buvo pašliję apie 5 metus.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-16 13:42, atnaujinta 2018-02-11 22:51

1. Mukeshas ir Anilas Ambani

2002 m. mirė Dhirubhai Ambani, kompanijos „Reliance Industries“ įkūrėjas. Jis nepaliko testamento. Jo vyresnysis sūnus Mukeshas perėmė kompanijos vadovavimą į savo rankas. Jaunesnysis sūnus Anilas buvo paskirtas vicepirmininku. Mukeshas norėjo iš viso išmesti brolį iš pareigų – būtent tada nesantaika tarp dviejų brolių persikėlė į teismą. Galiausiai 2005 m. kompanija buvo padalinta ir perduota valdyti brolių motinai. Ateinančius penkerius metus nesantaika tarp brolių tęsėsi tiek teisme, tiek už jo ribų, kol jų motina buvo vėl priversta įsikišti. 2010 m. buvo pasirašyta taikos sutartis. Nepaisant to, kad broliai paskelbė nebekariausiantys, besivystančioje komunikacijų pramonėje atsirado naujų įmonių, kurios gali būti nauji konkurentai Ambani šeimai.

2. LaVerne, Patty ir Maxene Andrews

Trys seserys kartu pradėjo sėkmingą dainininkių karjerą, bet ji nebuvo tokia graži ir šviesi kaip jų dainos. 1987 m. „Los Andželo Times“ paskelbė, jog išleidusios hitą „Boogie Woogie Bugle Boy“ seserys, pasivadinusios „The Andrews Sisters“,  tapo populiariausia to meto moterų pop grupe. Todėl keista, kaip jų sėkmę galėjo temdyti nesutarimai. Maxene stengėsi sušvelninti įtampą ir neapykantą tarp jų visų, o Patty priešingai – 1951 m. prisijungė prie kitos dainininkų grupės nieko nepranešusi kitoms dviem. Nepaisant gražaus trijulės įvaizdžio, Patty manė, kad jų gerbėjams buvo nesvarbu, ar seserų tarpusavio santykiai buvo geri ar ne. Paskutinė iš seserų mirė 2013-ųjų sausį.

3. Jeppe Jarnitas-Bjergso ir Mikkelas Borgas Bjergso

Du broliai daug metų kartu užsiiminėjo aludaryste ir gamino alų, bet kelerius metus jie dirbo atskirai. Dvyniai nesikalba jau metus ir sukūrė atskirus verslus: Mikkelas – „Mikkeller“ alaus daryklos savininkas Kopenhagoje, o jo brolis Jeppe – „Evil Twin Brewing“ savininkas. Nepaisant to, kad abu yra aludariai, jie sako, jog nekonkuruoja vienas su kitu. „Brolis man – ne varžovas“, sakė Mikkelas laikraščiui „The New York Times“, kai buvo paklaustas apie nesantaiką su broliu. Straipsnio autorius teigė, jog nesvarbu, ar jie priešai, ar ne, vis dėlto kažkokių nesutarimų tarp jų buvo, jei broliai anksčiau buvo kreipęsi ir į porų konsultantus, bet tai nedavė jokių rezultatų.

4. Prestley'is ir Curtis Blake'ai

1935 m. du broliai atidarė vietinę ledų kavinę „Friendly Springfilde“ Masačiusetso valstijoje. Dvigubos porcijos už 5 centus pelnė didelį pasisekimą – jų kavinė išgarsėjo visoje Amerikoje. Per keletą ateinančių metų jų verslas buvo parduotas, bet brolių santykiai nepasikeitė iki 2007 m. Tuomet Curtis parašė vyresniajam broliui, kad šis neparduotų savo dalies, už kurią jis vis dar buvo atsakingas. Prestley'is atsakė, jog jis mano besielgiantis gerai ir tikrai parduos savo verslą. Curtis teigė nusivylęs, kad verslas sugadino jų santykius. „Jis buvo mano geriausias draugas 85-erius metus‘‘, – teigė Curtis ir pridūrė, jog būtų buvę nuostabu, jei būtų likę geriausiais draugais iki gyvenimo pabaigos.

5. Mary ir Anne Boleyn

Paprastai iš seserų tikimasi, kad jos dalinsis viskuo, bet ar galima pasidalinti vyrais? Mary Boleyn kartais buvo vadinama „Ta kita Boleyn“ (angl. „The Other Boleyn Girl“), turėjo prastą reputaciją ir buvo karaliaus Henriko VIII meilužė iki 1521 m. Tais pačiais metais ji susituokė su karaliaus draugu Williamu Carey'iu. Jaunesnioji Mary sesuo Anne susižadėjo su pusbroliu airiu, bet greitai išsiskyrė ir tuomet Anne susižavėjo buvusia sesers meile – karaliumi Henriku VIII. Po santuokos Mary pasiliko karaliaus rūmuose, kur buvo ir jos jaunesnioji sesuo, jau šešerius metus bandanti užkariauti karaliaus dėmesį. Po karaliaus žmonos Catherine mirties, Anne pagaliau pavyko ištekėti – vėliau ji pagimdė būsimąją karalienę Elžbietą I.

6. Christopheris Ciccone ir Madonna

Madonna ir jos brolis Christopheris puikiai sutarė net ir prasidėjus sėkmingai dainininkės karjerai. Brolis buvo jos padėjėjas, stilistas ir net padėjo ruoštis pasirodymams. Vis dėlto 2008 m. pasirodė jo memuarai „Life With My Sister Madonna“ (liet. „Gyvenimas su mano seserimi Madonna“) su intymiomis detalėmis apie Madonnos buvusį vyrą, vaikus ir karjerą. Nuo to laiko Madonnos ir Christopherio santykiai pašlijo. 5-6 metus jiedu nesikalbėjo, bet dabar vėl iš naujo bando atkurti normalius santykius. Christopheris yra vienas iš šešių Madonnos brolių – su vienu jų, Anthony'u, dainininkė taip pat ne itin gerai sutaria.

7. Adolfas ir Rudolfas Dassleriai

Nesantaika tarp dviejų vokiečių batsiuvių išskyrė brolius, kurie gamino sportinę avalynę. Dassleriai pradėjo savo verslą 1920 m. Manoma, jog nesantaika prasidėjo tik po paprasto nesusipratimo per Antrojo pasaulinio karo antskrydį. Adolfas su šeima bėgo slėptis į požeminį bunkerį, kur tuo metu jau buvo įsikūręs Rudolfas su šeima. Adolfas reiškė nepasitenkinimą, bet ne brolio pasirodymu, o karinių pajėgų antskrydžiu, tačiau Rudolfas pamanė, kad brolis nepatenkintas būtent jo ir jo šeimos kompanija. Beveik po penkerių metų broliai padalijo verslą į dvi dalis: Adolfas savąjį pavadino „Adidas“ , o Rudolfas – „Puma“. Nepaisant to, brolių nesantaika tęsėsi dar 60 metų, nes abi kompanijos gaudavo pajamas iš skirtingų sportininkų ir įžymių žmonių.

8. Olivia de Havilland ir Joan Fontaine

Nuo pat jaunystės seserys aktorės Olivia de Havilland ir Joan Fonataine kovojo dėl vyrų, dėl gerbėjų ir net dėl motinos dėmesio, kuri taip pat buvo aktorė.

1942 m. seserys buvo nominuotos geriausios aktorės „Oskarui“ – geriausios aktorės titulą laimėjo Joan. Olivia nesidžiaugė sesers laime, ir tai buvo pirmasis seserų kivirčas. Kitas įvyko 1975 m., kai Joan apkaltino Olivią nepranešus apie motinos mirtį, o Olivia sakė, jog ji taip nebūtų turėjusi laiko atvykti į laidotuves. Seserys nesikalbėjo 40 metų, iki pat Joan mirties 2013-ųjų gruodį.

9. Liamas ir Noelas Gallagheriai

Kai du broliai įkuria roko grupę, nesutarimų gali kilti nebent dėl vietos ant scenos, bet buvusius „Oasis“ narius Liamą ir Noelą Gallagherius ginčai privedė net iki teismo rūmų. 2009 m. Noelas apkaltino Liamą pasitraukus iš grupės pasirodymo festivalio Anglijoje metu, nes šis dar kentėjo nuo pagirių. Liamas tvirtina priešingai – jis buvo visiškai blaivus. Jis teigė, jog pasitraukė iš pasirodymo dėl gerklės infekcijos. 2011 m. Liamas apskundė brolį aukščiausiajam teismui kaltindamas jį dėl „Oasis“ iširimo. Dabar Liamas yra grupės „Beady Eye“ lyderis, o jo brolis pradėjo solinę karjerą. Brolių santykiai vis dar pašliję. Kai jų buvo paklausta, ar įmanoma, jog „Oasis“ grupė susiburs iš naujo, Noelas atsakė, jog tai yra neįmanoma, nebent kiti nariai tai padarytų be jo, ir pridūrė, kad be jo grupė būtų nieko verta.

10. Jimas ir Johnas Harbaugh'ai

Nesutarimai tarp dviejų trenerių Johno ir Jimo (Baltimorės „Ravens“ ir San Francisko „49“) visą laiką buvo nepiktybiški – vienas kitam rodė pagarbą, o vyresnysis brolis Johnas net pavadino jaunėlį geriausiu futbolo treneriu. 2013-aisiais jų abiejų komandos susitiko futbolo čempionato finale. „Ravens“ nugalėjo priešininkus rezultatu 34:31. Jimas sveikino brolį su pergale, bet Johnas teigė, jog situacija po varžybų buvo kiek keista. Abu broliai linkę konkuruoti ir nugalėti, bet tai nesutrukdė jų santykiams, priešingai – jie pradėjo sutarti dar geriau.

11. Nickas, Kevinas ir Joe Jonas

2007-aisiais brolių trio pasivadino „The Jonas Brothers“ ir pardavė milijonus įrašų. Nenuostabu, kad tarp gerbėjų daugiausiai buvo moteriškosios lyties atstovių. Jų nelaimei, spalio mėnesį grupė staiga nutraukė pasirodymų turą dėl „nesantaikos tarp narių“. Po to „The Jonas Brothers“ išsiskyrė norėdami pradėti solines karjeras ir nukėlė 10-ojo albumo „V“ išleidimą. Šis išsiskyrimas nebuvo pirmasis jų karjeroje, jau ir anksčiau jaunieji atlikėjai buvo padarę trijų metų pertrauką, po kurios vėl atkūrė grupę. Šį kartą grupė, matyt, iširo visiems laikams, bet galbūt dar yra galimybė ateityje vaikinams vėl kartu uždainuoti. Broliai pažadėjo savo gerbėjams padaryti staigmeną dainomis, kurios turėjo būti jų naujame albume „V“.

12. Karalius Richardas Liūtaširdis ir princas Johnas Robino Hudo istorija visiems yra puikiai žinoma: teisybės ieškotojas ir geradarys vogdavo iš turtingųjų ir viską atiduodavo vargšams. Šioje istorijoje turtuolis – princas Johnas, kuris jo broliui nesant pavogė jo karūną. Princas Johnas ilgus metus kūrė sąmokslą prieš vyresnįjį brolį karalių Richardą Liūtaširdį. Jis valdė Angliją nuo 1183 m. pradžios iki brolio Henriko mirties. Bet vėliau per Kryžiaus žygius Richardas buvo paimtas į nelaisvę. Jo pagrobimą suorganizavo Austrijos kunigaištis Leopoldas ir suteikė galimybę princui Johnui perimti valdžią į savo rankas. Galiausiai Richardas buvo paleistas už išpirką, grįžo į Angliją, atleido savo jaunesniajam broliui, bet vis tiek pasiėmė dalį žemės, kurią valdė brolis.

13. Charles'as, Davidas, Billas ir Fredas Kochai

Charles'as ir Davidas yra šeimos verslo „Koch Industries“ savininkai. Billas ir Fredas ilgai kovojo prieš kitus du brolius manydami, kad juos apgaudinėja. Galiausiai viskas buvo išsiaiškinta: Charles'as ir Davidas toliau valdo šeimos verslą, o Billas turi milijardinį pelną nešančią energijos kompaniją „Oxbow Carbon“. Vyriausias brolis Fredas gyvena Monake, kolekcionuoja retas knygas ir užsiiminėja menu.

14. Princas Williamas ir princas Harry's

Nesutarimai tarp jaunesnio ir vyresnio brolio – natūralus dalykas. Ne išimtis ir karališkosios šeimos nariai princas Williamas ir princas Harry's. Karališkosios šeimos korespondentės Marcios Moody biografija atskleidžia visiškai kitokius brolių santykius. Paprastai jaunesni broliai pavydi vyresniems, nes jie turi daugiau teisių ir gauna daugiau dėmesio, bet to negalima pasakyti apie princą Harry'į. Marcia rašo, jog Harry's žinojo, kad turės daugiau laisvės ir nepriklausomybės nei jo vyresnysis brolis – būsimasis karalius. Būdamas 6 metų princas Harry's pareiškė vyresnėliui, kad jis turės būti karalius, o pats galės daryti, ką panorėjęs. Vis dėlto abu broliai augo kartu ir puikiai sutarė, o jų varžymasis tarpusavyje būdavo tik draugiškas, be didelės konkurencijos.

15. Venus ir Serena Williams

Šios seserys – dvi teniso žaidėjos – ne kartą žaidė viena prieš kitą, rungtynės būdavo įtemptos ne tik žiūrovams, bet ir pačioms seserims. Jos abi – neįtikėtinos konkurentės, abi yra laimėjusios apdovanojimų. Kita vertus, jų seseriška konkurencija nenueidavo per toli ir nevirsdavo atvirais ginčais. Priešingai – jos gerbia ir žavisi viena kita. Serena teigė, kad žaisti prieš seserį jai labai patinka – jei ji laimi, per daug nesidžiaugia, jei pralaimi, irgi nerodo didelio džiaugsmo. Sesuo jai pritaria sakydama, jog jos abi nori laimėti, o abipusė pagarba šiek tiek apsunkina žaidimą, nes abi žino, kad nebus lengva laimėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.