Šiauliuose kalbės tarpukario visuomenės tyrinėtoja

Balandžio 29 d. 16 val. Venclauskių namuose-muziejuje (Vytauto g. 89, Šiauliai) vyks susitikimas su dr. Ingrida Jakubavičiene, viena iš šiuo metu muziejuje eksponuojamos parodos „Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje“ kūrėjų, tarpukario visuomenės tyrinėtoja, knygų autore. 

Prezidento A. Smetonos šeima.<br>Lietuvos centrinio valstybės archyvo nuotr. 
Prezidento A. Smetonos šeima.<br>Lietuvos centrinio valstybės archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Venclauskių namai-muziejus

2022-04-27 11:52, atnaujinta 2022-04-27 12:03

Jau keletą mėnesių Venclauskių namuose-muziejuje eksponuojama paroda apie tarpukario inteligentų šeimas. Joje pasakojama apie politikų, verslininkų, visuomenės veikėjų, akademinio pasaulio atstovų, diplomatų, karininkų, medicinos darbuotojų, pedagogų, menininkų šeimas. Apsilankius parodoje, galima susipažinti ir patyrinėti Smetonų, Stulginskių, Grinių, Tūbelių, Vailokaičių, Venclauskių, Galaunių, Darių, Lozoraičių, Šalkauskių, Jablonskių, Landsbergių, Janulaičių, Dvarionų, Sruogų ir kt. šeimų istorijas.

Parodoje „Inteligentų šeima Pirmojoje Lietuvos Respublikoje“ į šias šeimas pažvelgiama kiek kitokiu kampu ir pristatoma mažiau žinoma jų gyvenimo pusė: supažindinama su Lietuvos šviesuolių asmeniniu gyvenimu, pomėgiais, laisvalaikiu. Šią parodą parengė Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra Kaune. Viena iš jos kūrėjų – dr. Ingrida Jakubavičienė.

Mokslininkė jau daugelį metų tyrinėja tarpukario Lietuvos visuomenę, kultūrą, gilinasi į žinomų, reikšmingų Lietuvos šeimų istorijas, parašė knygas „Seserys. Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė“ (2015), „Duetas: Antanas ir Sofija Smetonos“ (2016), „Portretas: Juozas ir Jadvyga Tūbeliai“ (2020), „Ponios Smetonienės virtuvė“ (2020) ir kt. 

I. Jakubavičienė susipažinusi su daugybe įvairiuose muziejuose, archyvuose saugomos medžiagos apie Lietuvos šviesuolius ir gali papasakoti daugybę įdomių dalykų apie juos ir jų artimuosius. Tad apsilankiusiųjų renginyje laukia turiningai praleistas laikas su naujais atradimais ir istorijomis apie tuos žmones, kurie tarpukariu kūrė Lietuvą.  Renginio metu bus galima įsigyti knygas „Ponios Smetonienės virtuvė“ bei „Portretas. Juozas ir Jadvyga Tūbeliai“.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.