A.Juzėno režisuotai „Ekskursantei“ – rusiška „Nikė“

Maskvos operetės teatre balandžio 1-osios vakarą surengta nacionalinės kino premijos „Nikė“ teikimo ceremoniją. Ja įvertinti 2013 metais sukurti geriausi darbai. Tarp rusiškų atsidūrė ir lietuviškas – Audriaus Juzėno filmas „Ekskursantė“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 1:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:40 PM

„Ukrainos karo įtampos kontekste lietuviškas filmas buvo įvertintas kino profesionalų, Rusijos kino akademijos narių, o ne politinių cenzorių ir konjunktūros. Ne visi rusai eina paskui propagandos tankus. Tie, kurie žino, kas yra kultūra, nelipa ant tankų su granatomis“, - sakė A.Juzėnas.

Rusijos kino akademijai, kurią sudaro 615 narių, nuo praėjusių metų vadovauja režisierius Andrejus Končialovskis. Tarp virtinės „Nikės“ nominacijų, būdingų tokioms premijoms (Geriausias filmas, Geriausias režisierius, Geriausias aktorius ir t.t.), pastaruoju atveju yra ir viena užsieninė, bet nutaikyta tik į artimąjį užsienį - „Geriausias NVS ir Baltijos šalių filmas“.

Čia buvo nominuoti penki filmai, sukurti Latvijoje, Kirgizijoje, Kazachstane, Ukrainoje ir Lietuvoje. (Beje, dabar turbūt reikėtų sakyti, kad ne Ukrainoje, o Rusijoje, nes nominuotoji „Chaitarma“ - pirmasis Krymo totorių vaidybinis filmas). „Nikė“ skirta net dviem - minėtajai režisieriaus Achtemo Seitablajevo „Chaitarmai“ (išvertus „Sugrįžimas“) ir A.Juzėno „Ekskursantei“. A.Juzėną ir jo filmą pristatė aktorius Sergejus Garmašas, suvaidinęs „Ekskursantėje“ epizodinį vaidmenį.

Geriausiu filmu pripažintas režisieriaus Aleksandro Veledinskio „Geografas gaublį pragėrė“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.