Filmo „Nimfomanė“ aktorius W.Dafoe nenori būti garsenybė

Šią savaitę į Lietuvos kino teatrus atkeliaus antroji kino skandalisto Larso von Triero  filmo „Nimfomanė“ dalis. Tik suaugusiems skirtame filme vieną vaidmenų atliko ir išraiškingo veido amerikiečių aktorius Willemas Dafoe, jau matytas greta pagrindinę heroję Džo įkūnijusios Charlottes Gainsbourg ankstesnėje danų kūrėjo juostoje „Antikristas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2014, 8:03 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:26 PM

Jau patyręs darbo su L.von Trieru ekstremalumus šįsyk aktorius W.Dafoe dar kartą įrodė, kad nebijo iššūkių ir ryžtasi filmuotis net ekscentriškiausiuose filmuose.

Interviu „The Guardian“ 58 metų aktorius tikino mėgstantis dirbti su emociškai stipriais režisieriais. „Dar būdamas vaikas labai domėjausi valios galia, norėjau sužinoti, kokios mano galimybės, mėgau iššūkius. Stengiuosi būti labai lankstus ir neturėti išankstinių nuostatų iki šiol“, – tvirtino jis.

Portalui Indiewire.com  W.Dafoe sakė, kad vertina L.von Trierą kaip žmogų, nebijantį rizikos. Net po skandalingo kino kūrėjo pasisakymo apie Hitlerį Kanų kino festivalyje 2011-aisiais, jis neskubėjo šio smerkti. „Kartais Larsas pasako dalykų, kurių geriau nebūtų sakęs. Daugelis mano, kad jis blogiukas, kuris iš anksto viską suplanuoja ir tenori viešumo. Aš taip nemanau. Jis tiesiog žmogus, kuris nuolat meta iššūkį sau ir sykiu kitiems“, – apie režisierių, su kuriuo darbavosi ne kartą, kalbėjo aktorius.

W.Dafoe tikino, kad renkasi filmus, kuriuose vaidina, nepaisydamas jų masto. „Nesu karjeristas, nenoriu būti žinomas, nenoriu būti garsenybė. Tenoriu išnaudoti man suteikiamas galimybes dirbti su įdomiais žmonėmis. Gyvenau Niujorke daugybę metų, tiesiog nesu Holivudo kūrinys. Taip pat mėgaujuosi darbu teatre. Dirbu ir stengiuosi“, – kalbėjo žinomas aktorius.

Suaugusiems skirta ir į dvi dalis padalinta „Nimfomanė“ – tai paskutinė vadinamosios L.von Triero „Depresijos trilogijos“ dalis. Filme pasakojama moters, vardu Džo, istorija, jos seksualiniai patyrimai ir svarstomos priežastys, kodėl ji tapo tokia, kokia yra. Kodėl ji nimfomanė ir taip nemyli savęs?

Antroji L.von Triero filmo „Nimfomanė“ dalis  Lietuvos kino teatruose nuo balandžio 18 dienos.

Filmo „Nimfomanė“ antrosios dalies anonsas (N-18)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.