Į kino kūrėjų rankas šįvakar skris „Sidabrinės gervės“

Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

Šįvakar kino kūrėjai bus apdovanoti "Sidabrinės gervės" statulėlėmis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Šįvakar kino kūrėjai bus apdovanoti "Sidabrinės gervės" statulėlėmis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2014, 12:00 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:01 AM

Dažniausiai nominuotu šių metų filmu yra režisieriaus Igno Jonyno „Lošėjas“ (10 nominacijų), kurio premjera įvyks tik rudenį, 7 nominacijos skirtos Audriaus Juzėno „Ekskursantei“, 6 kartus nominuotas Mykolo Vildžiūno „Nesamasis laikas“, po 4 - Emilio Vėlyvio „Redirected/Už Lietuvą!“ ir Mariaus Ivaškevičiaus „Santa“.

Į metų režisieriaus titulą pretenduoja I. Jonynas („Lošėjas“), E. Vėlyvis („Redirected/Už Lietuvą!“), M. Vildžiūnas („Nesamasis laikas“) ir A. Juzėnas („Ekskursantė“).

Geriausias metų ilgo metražo filmas bus renkamas iš penkių filmų: „Lošėjas“ (rež. I. Jonynas), „Ekskursantė“ (rež. A. Juzėnas), „Nesamasis laikas“ (rež. M. Vildžiūnas), „Redirected/Už Lietuvą!“ (rež. E. Vėlyvis) ir „Santa“ (rež. M. Ivaškevičius).

Į geriausią metų aktoriaus vaidmenį pretenduoja Vytautas Kaniušonis („Lošėjas“), Tommi Korpela („Santa“) ir Tadas Gryn („Nesamasis laikas“).

Metų aktorė bus renkama iš trijų kandidačių - Neringos Varnelytės (už vaidmenį A. Marcinkevičiūtės filme „Vardas tamsoje“), Oonos Mekas (suvaidinusios I. Jonyno „Lošėjuje“) ir Anastasijos Marčenkaitės (už vaidmenį A. Juzėno juostoje „Ekskursantė“).

Apdovanojimai taip pat bus teikiami geriausiems antraplaniams aktoriams, metų operatoriui, scenaristui, kompozitoriui, studentui ir dailininkui. „Sidabrine gerve“ taip pat bus įvertintas geriausias trumpametražis, dokumentinis ir animacinis filmai bei profesinės meistrystės darbas.

Šiemet atsisakyta taisyklės kiekvienai nominacijai teikti po tris filmus, todėl konkurencija dėl apdovanojimų tapo intensyvesnė. Lietuvos kino akademijos komisijos vertinimui iš viso buvo pateikti 36 filmai: 9 vaidybiniai pilnametražiai ir 4 vaidybiniai trumpametražiai filmai, 10 dokumentinių juostų, 3 animaciniai filmai ir 10 studentų darbų.

Renginį tiesiogiai transliuos LRT televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.