Skandalingasis L.von Trieras kuria siaubo filmo scenarijų

Kaip rašo „The Hollywood Reporter“, danų režisierius ir scenaristas Larsas von Trieras parašys siaubo filmo, darbiniu pavadinimu „Detroitas“, scenarijų savo draugui ir kolegai iš  judėjimo „Dogma 95“ Kristianui Levringui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 16, 2014, 8:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:37 PM

Apie tai Kanų kino festivalyje pranešė pats K.Levringas. Į Kanus jis atvyko pristatyti savo filmo „Išgelbėjimas“, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė Madsas Mikkelsenas ir Eva Green. Filmą prodiusavo L.von Triero kompanija „Zentropa“.

L.von Trieras į Kanus nevyks, nors „persona non grata“ statusas, jam skirtas po dviprasmiško „nacistinio“ pokšto per spaudos konferenciją 2011 metais, jau atšauktas ir Kruazetės krantinėje režisieriaus itin laukiamas.

Pasak K.Levringo, L.von Trieras prie scenarijaus teksto dirba jau mėnesį. Danų kinematografininkų naujojo filmo veiksmas rutuliosis JAV šiaurėje, Detroite, kadaise buvusiame Amerikos automobilių pramonės sostine, o dabar virtusiame miestu vaiduokliu. Siužeto detalės kol kas neatskleidžiamos.

Prie siaubo filmo žanro tam tikra prasme galima priskirti kai kuriuos ankstesnius L.von Triero darbus, tarp jų – mini serialą „Karalystė“, rodytą per Danijos televiziją praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje, ir dramą „Antikristas“, pristatytą Kanų kino festivalyje 2009 metais.

Daugumos savo filmų scenarijus režisierius parašė pats. Kitiems režisieriams jis sukūrė du tekstus: Thomaso Vintenbergo filmo „Brangioji Vendi“ (2005) ir Jacobo Thueseno „Erikas Nyčė“ (2007).

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.