Aktorius Jeanas Paulis Belmondo ryžosi išpažinčiai

Jeanas Paulis Belmondo, neseniai paminėjęs 81-ąjį gimtadienį, grįžo į filmavimo aikštelę. Garsusis prancūzų aktorius filmuojasi režisieriaus Regiso Mardono dokumentiniame filme „Belmondo žvilgsnis į Belmondo“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 11, 2014, 3:02 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:09 PM

Publikos numylėtinis prisimena savo nuotykių kupiną gyvenimą, o jį kalbina sūnus Paulis. „Tik nemanykite, kad tai testamentas, – pabrėžia aktorius. – Aš nesirengiu mirti!“ Dabar Bebelis, kaip Jeaną Paulį vadina draugai, yra puikios formos.

„Belmondo žvilgsnis į Belmondo“ bus svarbiausias filmas apie šį aktorių. Jis turėtų būti baigtas kitų metų pradžioje.

„Aš labai norėjau sukurti šį biografinį filmą, – sakė 51 metų P.Belmondo žiniasklaidai. - Ankstesni dokumentiniai filmai apie tėvą buvo neblogi, bet jis nepapasakojo nei apie tai, kaip filmuodavosi, nei apie savo karjerą, nei apie susitikimus. Tėtis suprato, kaip tai svarbu istorijai ir jam pačiam. Aš vienintelis žmogus, kuriam jis pasirengęs visa tai iškloti.“

Beje, P.Belmondo suvaidino savo tėvo herojus jaunystėje dviejuose Claude'o Leloucho filmuose – „Laimės kūdikis“ ir „Vargdieniai“.

Pirmiausia tėvas ir sūnus nuvyko į Romą, kur 1980 metais Jeanas Paulis filmavosi Georges'o Lautnero filme „Grojimas keturiomis rankomis“. Italijoje jų jau laukė aktorė Ursula Andress, kuri šešerius metus buvo Bebelio gyvenimo draugė.

„Gyventi su J.P.Belmondo, – vėliau prisiminė ji, – tas pats, kas atsidurti ciklono epicentre.“

„Labai džiaugiuosi galėdamas vėl pamatyti Ursulą ir sugrįžti į Romą, kuri niekada nesikeičia“, – susijaudinęs kalbėjo J.P.Belmondo.

Iš Amžinojo miesto filmavimo grupė vyks į Nicą, kur kino studijoje „Victoria“ 1979 metais kurtas kitas G.Lautnero filmas „Kas yra kas“.

Vienas svarbių filmo epizodų bus nufilmuotas Rio de Žaneire – lygiai prieš pusę amžiaus J.P.Belmondo ten vaidino Philippe'o de Brocos juostoje „Žmogus iš Rio“.

„Svajoju apsilankyti Brazilijoje, kurioje pastarąjį kartą buvau prieš trisdešimt metų, – sakė Jeanas Paulis. – Tiesa, nutariau palaukti, kol šalyje nuslūgs pasaulio futbolo čempionato aistros.“

Paryžiuje bus kalbama apie lemtingąjį Jeano Luco Godard'o filmą „Iki paskutinio atodūsio“, kuris 1960 metais išgarsino J.P.Belmondo pasaulyje. Prisimins jis ir savo karjerą Paryžiaus scenose.

Monake aktorius papasakos apie žavėjimąsi boksu, tenisu, futbolu, taip pat - apie Gezos von Radvanyi filmą „Angelas žemėje“, kuriame vaidino su aktore Romy Schneider.

Į maršrutą įtrauktas ir Alžyras: aktorius ketina prisiminti savo šaknis. Kaip tik ten 1898 metais gimė jo tėvas – žinomas skulptorius Paulis Belmondo. Prieš keletą metų J.P.Belmondo viename Paryžiaus priemiesčių įkūrė jo muziejų.

„Jeanas Paulis visą gyvenimą buvo paprastas ir nuoširdus, – teigia aktoriaus biografas Philippe'as Durant. – Šlovė jam niekada nebuvo apsukusi galvos. Jis ne iš tų, kurie stengiasi žūtbūt patikti. Jis šiltas, simpatiškas ir labai drovus žmogus. Jeanas Paulis – tikras draugas arba, jei norite, vyresnysis brolis, visada pasirengęs padėti. Tarp aktorių tokie bruožai - retenybė. “

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.