Lietuvių tremtinės istorija sužavėjo italų paauglius

Lietuvių režisieriaus Audriaus Juzėno filmas „Ekskursantė“ toliau skina laurus užsienyje. Sekmadienį filmas sulaukė įvertinimo didžiausiame tarptautiniame Europos vaikų ir paauglių filmų festivalyje „Giffoni“, kuriame teisėjauja ir apdovanojimus skiria patys vaikai iš įvairių pasaulio šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2014, 6:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 4:33 PM

Filmui „Ekskursantė“ skirtas specialusis CGS (Sociokultūrinis kino klubas jaunimui) apdovanojimas. Apdovanojimų ceremonija vyko sekmadienį.

„Už papasakotą Antrojo pasaulinio karo istoriją iš neįprasto požiūrio taško mūsų šalies paaugliams, už parodymą, kaip totalitarinis sovietinis režimas privertė žmones prarasti visas vertybes, bet nesugebėjo atimti laisvės ir vilties, stiprinamos katalikiško tikėjimo, gyvuojančio pagrindinės veikėjos, kuri yra visos lietuvių tautos simbolis, viduje“, - rašoma festivalio puslapyje.

„Kūrėjai sugebėjo suderinti simbolius labai realistiškose scenose, išmoningai naudodami fotografiją ir muziką. Per intensyvią jaunos herojės interpretaciją filmas veda žiūrovus į atvirą pabaigą, palikdamas įspėjimą: nė viena teisė, ypač laisvė, negali būti laikoma garantuota“, - teigia festivalio rengėjai.

A.Juzėno vaidybinio filmo „Ekskursantė“ (prod. įmonė „CineMark“) pristatymui Giffoni tarptautiniame kino festivalyje Italijoje, „Generation 13“ programoje, Lietuvos kino centras skyrė 2850 litų finansavimą.

Filmas „Ekskursantė“ sukurtas pagal tikrą vienuolikmetės lietuvaitės istoriją. Pabėgusi iš tremtinių traukinio, kuris vežė ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė pilną pavojų bei nuotykių 6 000 km kelią namo – į Lietuvą.

Kai kurie jos sutikti žmonės ją skriaudė, kai kurie abejingai nusisuko. Tik keli ryžosi pagelbėti, padėjo grįžti namo. Tai filmas apie viltį ir lemtį, draugystę ir pasiaukojimą bei neišmatuojamą meilę Tėvynei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.