Naujas Algimanto Puipos filmas – apie senatvę

„Aš ruošiuosi kurti filmą apie senatvę. Ir pats senstu, tad gilinuosi į tuos dalykus. Radau gražią, gal kiek žiauroką sentenciją, citatą iš Biblijos: „Tik tapę vaikais pakliūsime į rojų“, - sako režisierius Algimantas Puipa, pradėjęs filmuoti naują lietuvišką vaidybinį filmą „Edeno sodas“.

Scena iš filmo „Edeno sodas“. Aktoriai J.Budraitis ir V.Kuodytė.
Scena iš filmo „Edeno sodas“. Aktoriai J.Budraitis ir V.Kuodytė.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:26 PM

Rašytojos Janinos Survilaitės, jau kelis dešimtmečius gyvenančios Šveicarijoje, romanų „Vila Edelveisas“ ir „Pašnekesiai su Helvecija“ herojai A.Puipos kino scenarijuje gyvena ateities Lietuvoje, kurioje galioja šiandien dar mums fantastika dvelkiantys Šveicarijos įstatymai. Lietuva - šalis, pilna imigrantų, išsibarstę po pasaulį turtingi lietuviai grįžta gyvenimo saulėlydį praleisti puikiuose pensionatuose, gyvenimą ir mirtį reguliuojantys įstatymai suteikia žmogui saugumo jausmą.

Linda (akt. Viktorija Kuodytė) - keturiasdešimtmetė švedė, jau dešimtmetį gyvenanti Lietuvoje, turinti Lietuvos pilietybę, prieš pusmetį palaidojusi ilgai sirgusį savo vyrą, ieško darbo. Turėdama slaugės patirtį, Linda gauna darbą išskirtiniame pensionate „Edeno sodas“.

Vila „Edeno sodas“ - milijonierių slaugos namai, įsikūrę senoviniame dvare ant ežero kranto.  Įsidarbinusi „Edeno sode“ Linda pradeda suvokti šios įstaigos specifines taisykles, neįprastas gyventojų užgaidas, darbuotojų bendravimo subtilybes. Iš pradžių Lindai ši vieta atrodo kaip išmirštančiųjų vienuolių ordinas su bevardžiais objektais, belytėmis įnoringomis būtybėmis, tačiau ilgainiui ji artimiau susipažįsta su gyventojais ir tampa graudžių ir linksmų pensionato gyvenimo akimirkų liudininke ir dalyve.

Filme vaidina žymūs vyresniosios kartos lietuvių aktoriai Juozas Budraitis, Gražina Balandytė, Vaiva Mainelytė, Vytautas Paukštė, Vidas Petkevičius ir kt.  Operatorius Viktoras Radzevičius, dailininkas Augis Kepežinskas, kostiumų dailininkė Dalia Kernagienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.