Holivudo aktorius „Simpsonų“ kūrėjus apkaltino personažo vagyste

Ši istorija tokia keista, kad ji jums gali nuskambėti kaip pokštas. Frankas Sivero, filmo „Geri vyrukai“ („The Goodfellas“) aktorius,teigia, kad animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai pavogė Frenkio Karbonės personažą, kurį jis suvaidino garsiajame Martino Scorsese's filme 1990 metais. Į Frenkį Karbonę jam pasirodė panašus Springfildo mafijos narys Lui. Aktorius nori, kad už tai jam būtų sumokėta nei daug nei mažai – 250 milijonų dolerių (685 milijonų litų), rašo Holivudo portalas „Deadline“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-26 11:08, atnaujinta 2018-01-24 15:50

F.Sivero teigė, kad labai seniai rodomas animacinis serialas per dešimtmečius uždirbo apie 12 milijardų (beveik 33 milijardus litų) dolerių iš televizijos, kino teatrų ir įvairių internetinių žaidimų. „Serialo „Simpsonai“ prodiuseris James'as L.Brooksas gerai žinojo tai, kas toks yra F.Sivero, ir tai, kad jis suvaidino Frenkį Karbonę. Be to, jam buvo puikiai žinoma, kad „Simpsonų“ personažas Lui sukurtas pagal Frenkį Karbonę.“

Nors bylų dėl personažų panašumo keliama labai daug, šioji išsiskiria tuo, kad prašoma išties milžiniško atlygio, be to, nuo personažų sukūrimo praėjo daugybė laiko. Tonio gaujos nario Lui personažas ekranuose pasirodė 1991 metų spalio mėnesį.

Tiesą sakant, M.Scorsese's filmo personažas iš tiesų panašus į „Simpsonų“ herojų. Tačiau „Simpsonus“ kūrusi kompanija „Fox“ kol kas nekomentuoja bylos. Tuo tarpu F.Sivero su savo teisininkais turi ką pasakyti. Jie net surašė 12 puslapių skundą, kuriame smulkiai išaiškino, dėl ko jie teisiasi būtent dėl tokios sumos. Skunde taip pat pateikiami F.Sivero susitikimų su „Simpsonų“ kūrėjais aprašymai, kurie esą įrodo, kad animaciniame seriale į Frenkį Karbonę panašus personažas atsirado neatsitiktinai.

Parengė Ramūnas Gerbutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.