A. Kaurismäki filmo žvaigždė susitiks su žiūrovais Vilniuje

Į Lietuvą pasirodyti festivalyje „Gaida“ su elitine Lozanos teatro trupe atvyksta pasaulinio garso kino ir teatro aktorius iš Prancūzijos André Wilmsas. Lapkričio 9-ąją jis kurs pagrindinį vaidmenį legendinio teatro režisieriaus Heinerio Goebbelso spektaklyje „Max Black“. Šia proga lapkričio 7 d. 18 val. kino teatre „Pasaka“ bus rodomas žymaus suomių kino režisieriaus Aki Kaurismäki filmas „Havras“. Po jo įvyks susitikimas su pagrindinio vaidmens atlikėju A. Wilmsu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 12:30 PM

Aktoriui didžiausią pripažinimą pelnė darbai A. Kaurismäki filmuose. Už vaidmenį juostoje „Bohemos gyvenimas“ A.Wilmsas gavo Europos kino akademijos apdovanojimą.

Naujausiame A. Kaurismäki filme „Havras“ aktorius įkūnijo pagrindinį herojų rašytoją Marselį Marksą. Nesėkmingai bandęs pragyventi iš kūrybos, jis atsisako literatūrinių ambicijų, bohemos malonumų ir persikelia gyventi į uostamiestį. Vyrui svarbiausi tampa įprasti dalykai – žmona Arletė, apsilankymai bare ir ne itin pelninga batų valytojo profesija.

Tačiau staiga Arletė sunkiai suserga ir atsigula į ligoninę. Marselio gyvenimas pasikeičia: jis sutinka vargingą nelegalų imigrantą iš Afrikos, kuriam reikia Marselio pagalbos.

Kuklaus batų blizgintojo ir pabėgėlių vaiko draugystė, kaimynų solidarus pasipriešinimas absurdiškai teismų sistemai, visuomenės marginalų kilnumas nejučia įtraukia žiūrovą į naują, optimizmu trykštantį pasaulį, nors filme dominuoja skaudžios socialinės šiandienos problemos.

A. Kaurismäki šią prancūzišką juostą vadina pirmąja trilogijos apie uostamiesčius dalimi. Kitus du filmus režisierius ketina kurti Ispanijos bei Vokietijos uostamiesčiuose ir žada juos įgarsinti vietos kalbomis.

Specialus A.Kaurismäki filmo „Havras“ seansas sostinės kino teatre „Pasaka“ – lapkričio 7 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.