Geriausią 2013-ųjų lietuvišką filmą „Ekskursantė“ įamžins DVD

Sidabrinės gervės apdovanojimą pelniusi režisieriaus Audriaus Juzėno „Ekskursantė“ netrukus bus išleista DVD formatu. Kino kompanijos UAB „Cinemark“ platintas filmas disko pavidalu atgims nuo filmo premjeros prabėgus metams. Kelionę kino ekranuose pradėjusi 2013-ųjų rugsėjį, „Ekskursantė“ rado kelią į 54 tūkst. žiūrovų širdis bei uždirbo daugiau kaip 600 tūkstančių litų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-03 11:21, atnaujinta 2018-01-23 13:59

„Filmas apkeliavo kone visas Lietuvos kino sales. Išleisdami jį DVD formatu siekiame įprasminti jo kelionę bei suteikti galimybę jį pamatyti tiems, kurie dar nespėjo to padaryti“, – laikydamas rankose pirmuosius DVD egzempliorius kalbėjo filmo prodiuseris Algirdas Šemeškevičius.

Nuoširdumu žiūrovų simpatijas pelniusiame filme vaidmenis atlieka garsūs rusų aktoriai Sergejus Garmašas, Raisa Riazanova ir Igoris Savočkinas, aktoriniu meistriškumu stebina pagrindinį vaidmenį sukūrusi kino naujokė Anastasija Marčenkaitė, pelniusi Sidabrinę gervę kaip geriausia metų aktorė.

Svarių apdovanojimų pelniusios „Ekskursantės“ DVD netrukus bus galima įsigyti visuose didžiuosiuose šalies prekybos centruose.

Tai filmas, sukurtas pagal tikrą 11-metės mergaitės iš Lietuvos istoriją. Pabėgusi iš perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6.000 kilometrų kupiną pavojų kelią namo – į Lietuvą.

Keliaudama Anastasijos herojė sutiko įvairių žmonių: vargšę rusų moterį, gyvenančią apleistame kaime taigoje, prasigėrusį vairuotoją, traukinio konduktorių, iš lagerių pabėgusių plėšikų gaują, žiaurų daktarą, dirbantį vaikų lageryje, įsimylėjusį lėktuvo pilotą, NKVD narį ir NKVD kareivius, medžiojančius lietuvių partizanus. Visi jie sutrumpino mergaitės kelionę į Tėvynę, rizikuodami ne tik asmenine laisve, bet ir gyvybe.

Tačiau kai kurie jos sutikti žmonės ją žlugdė, kai kurie abejingai nusisuko netrukdydami jos kelionei. Tai filmas apie viltį ir lemtį, meilę ir draugystę, pasiaukojimą ir geraširdiškumą bei neišmatuojamą meilę savo kraštui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.