79 metų aktorė nebijo nei nugriūti, nei suklysti per filmavimą

„Žmonės, kurie klausia, kada aš pasitrauksiu ilsėtis, varžo mane“, sakė garsi britų aktorė Dama Judi Dench, kuriai neseniai sukako 79 metai. Ir ji aktyviai filmuojasi, rašo „The Guardian“.

Aktoriai J.Dench ir D.Hoffmanas filmo "Esio Trot" premjeroje Londone.<br>AOP nuotr.
Aktoriai J.Dench ir D.Hoffmanas filmo "Esio Trot" premjeroje Londone.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Jurgaitytė

Nov 24, 2014, 9:50 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 7:01 PM

Už pagrindinį vaidmenį šių metų filme „Filomena“, matytame ir Lietuvoje, J.Dench nominuota „Oskarui“. Prieš porą metų į pasaulio ekranus su triumfu įsiveržė filmas „Geriausias egzotiškas Marigold viešbutis“ su J.Dench vėlgi pagrindiniame vaidmenyje.

Dabar J.Dench nusifilmavo kartu su Dustinu Hoffmanu vieno iš Roaldo Dahlio apsakymų ekranizacijoje BBC, kur ją pakvietė režisierius Richardas Curtis.

Garbiajai aktorei diagnozuota akių liga, dėl kurios jai gresia apakimas. Ji jau keletą metų negali pati skaityti scenarijų. Tačiau susitikime su premjeros publika J.Dench kalbėjo: „Mane šokiruoja klausimai apie pensiją, pasitraukimą iš profesijos ar apie amžių.

Atmetu tai. Nenoriu girdėti, kad esu per sena dirbti. Noriu iš pradžių pabandyti, o po to tegu man sako, kad aš kažko negaliu. Nugyventi metai yra tik skaičius, nieko daugiau.

Pasieki tam tikrą amžių ir pasigirsta: ak, nedaryk to, nes gali nugriūti, arba neatsiminsi savo teksto, arba neįžiūrėsi kažko. Einu ir darau. Ir leiskit mums visiems eiti ir veikti“.

D.Hoffmanas vaidina seną viengungį mister Hoppį, kuris slaptai įsimylėjęs savo kaimynę misis Silver, vaidinamą J.Dench, o ši visą savo dėmesį ir simpatijas skiria vėžlei Alfie. Filmas vadinasi "Esio Trot". Pastebėta, jog pagyvenusių žmonių meilės istorijos, ypač jeigu jos baigiasi gerai, itin traukia publiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.