Į ekranus sugrįžo lietuvių kino legenda V. Mainelytė

Tarptautinio Vilniaus kino festivalio „Kino pavasaris“ lietuviškų filmų programos sudarytoja Justė Zavišaitė pabrėžė, kad šiemet buvo pateiktas rekordinis skaičius filmų – per šimtą. Kruopščiai buvo atrinkta daugiau kaip 50 juostų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 2:01 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:20 AM

Filmai buvo suskirstyti į keturias programas. Žiūrovai galės pamatyti dokumentinių, vaidybinių filmų, taip pat – lietuvių dokumentinio kino antologiją. Filmuose – buvęs Kolumbijos sostinės Bogotos meras Antanas Mockus ir lietuvių kino legenda Vaiva Mainelytė. „Kino pavasaryje“ bus parodyta Kolumbijos ir Danijos režisierių sukurta juosta „Gyvenimas yra šventas“ apie A.Mockaus kandidatavimą į Kolumbijos prezidentus 2010 m. Ta proga juostos herojus atvyks į kino festivalį.

V.Mainelytę bus galima pamatyti Jono Trukano filme „Vaiduoklis, kurio neprisimenu“, kur ji atlieka pagrindinį pagyvenusios mokytojos vaidmenį. Režisierius pabrėžė, kad tai – filmas apie senatvę, o jo žanras – siaubo komedija. „Bet pirmiausia buvo sugalvota tema, paskui – žanras, – situaciją švelnino J.Trukanas. – V.Mainelytė – fantastiška, ji po ilgos pertraukos grįžo į kiną, labai nori filmuotis. Juostą nufilmavome per tris dienas“.

Režisierius Ignas Meilūnas studijas pradėjo nuo tiksliųjų mokslų, paskui susižavėjo animacija ir sukūrė filmą „Miškas“. „Tas filmas – pasaka apie magiškąją miško pusę, kurią miestiečiai savo racionaliu protu ignoruoja, – sakė I.Meilūnas. – Pusė filmo vaidybinis, pusė – animacijos. Pusę juostos filmavome miške naktį. Praleidome labai daug valandų miške“.

Filme „Žvaigždė“ vaidinanti aktorė Severija Janušauskaitė kino apdovanojimus iš Rusijos į Lietuvą vežasi rankinėje ir oro uostų patikros punktuose aiškina, kad tai – ne ginklas. Už vaidmenį filme „Žvaigždė“ ji įvertinta „Kino tauro“ apdovanojimu ir Rusijos nacionaline kino premija, o neseniai nominuota prestižiniam Rusijos apdovanojimui „Nika“.

„Smagu man gyventi, kad turiu galimybę dirbti su labai talentingais žmonėmis. Niekada negalvojau apie Rusiją, – sakė S.Janušauskaitė, pirmus didelius vaidmenis kine gavusi būtent Rusijoje. – Tai man – didelė patirtis. Pradėjau nuo nulio. Turėjau kalbą išmokti, vairuoti, nardyti išmokti. Rusija tikrai man nebuvo svajonių šalis. Bet filmas „Žvaigždė“ man jau morališkai pasenęs, aš – jau kituose filmuose“.

Taip pat lietuviškojoje „Kino pavasario“ programoje bus galima pamatyti Giedrės Žickytės juostą „Meistras ir Tatjana“ apie tragiško likimo fotomenininką Vitą Luckų ir jo žmoną, juostą apie krepšinio legendą Arvydą Sabonį ir daugelį kitų filmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.