Išaiškėjo „50 pilkų atspalvių" tęsinių datos ir kitos detalės

Filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ kadras
Filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-25 18:49, atnaujinta 2018-01-05 21:53

Erotinės dramos „Penkiasdešimt pilkų atspalvių" tęsiniai turėtų pasirodyti 2017 ir 2018 pradžioje, pranešė kino studija „Universal“. Antroji populiariojo filmo dalis vadinsis kaip ir antroji trilogijos knyga – „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“.

Jos premjera, kaip skelbia „The Hollywood Reporter“, numatyta 2017 metų vasario 10 dieną. O po metų – 2018 metų vasario 9 dieną kino ekranus turėtų pasiekti ir trečioji dalis – „Penkiasdešimt išlaisvintų atspalvių“.

Filmai kuriami pagal populiarios britų rašytojos Erikos Leonard James erotinės trilogijos knygas, kurios pirmoji dalis „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ išleista 2011 metais. Knygose pasakojamos koledžo auklėtinės Anastazijos Stil ir jauno verslininko Kristiano Grėjaus meilės istorijos peripetijos, nenutylint ir kiek egzotiškų jų sekso santykių smulkmenų.

Užsimezgus aistringam romanui, Kristianas pareikalauja pasirašyti sutartį, pagal kurią jam būtų leista visiškai valdyti merginos gyvenimą. Pasirodo, žavusis verslininkas kankinamas vidinių demonų ir neįprastų poreikių. Pažindama Kristianą, mergina atranda savo troškimus ir atskleidžia tamsias turtuolio paslaptis, kruopščiai slepiamas nuo visuomenės.

Vos pasirodęs romanas „Penkiasdešimt pilkų atspalvių" tapo bestseleriu ir buvo išverstas į daugiau nei pusę šimto kalbų. Tarp jų – ir lietuvių. Paraiškas kurti filmą pagal šią trilogiją pateikė garsiausios pasaulio kino studijos. Pasisekė „Focus Features“ ir „Universal Pictures“.

Valentino dienos išvakarėse kino ekranus pasiekęs filmas „Penkiasdešimt pilkų atspalvių" taip pat buvo labai populiarus. Jis jis uždirbo daugiau nei 560 milijonų JAV dolerių.

Nors kino tinklalapyje www.imdb.com erotinė juosta įvertinta tik 4,2 balais iš 10. Kritikų manymu pornografijos kupiname šiuolaikiniame pasaulyje „50 pilkų atspalvių“ atrodo kaip švelni provokacija. Erotinių scenų trukmė filme – apie 20 minučių.

Melodrama vadinamos erotinės istorijos režisierė – Sam Taylor-Wood, aktoriaus Aarono Tayloro-Johnsono žmona. Pagrindinių vaidmenų atlikėjai – airis Jamie Dornanas, žinomas kaip „Calvin Klein“, „Dior“ ir „Armani“ modelis, ir Dakota Johnson, Melanie Griffith duktė, aktoriaus Antonio Bandero įdukra.

Aktoriai šiuo metu derasi su kino kompanija dėl gerokai didesnių honorarų už darbą antrame ir trečiame erotinės trilogijos filmuose. Už pirmąją dalį kiekvienas jų gavo apie 250 tūkst. JAV dolerių.

Knygos autorė E.L.James neseniai prisipažino, kad į tęsinių scenarijų kūrimą įsitrauks ir jos vyras Niallas Leonardas. Jis yra žinomas britų rašytojas, sukūręs detektyvinių romanų seriją, o taip pat televizijos ir kino scenaristas. Pora augina du sūnus.

Rašytoja itin aktyviai dalyvauja savo knygų ekranizacijos procese.

Dėl jos nuolatinio kišimosi į filmavimo procesą ne kartą yra kilę konfliktų su pirmojo filmo režisiere S.Taylor-Wood. Kritikų komplimentų daugiau nei rašytoja pelniusi režisierė kovo mėnesį pareiškė, jog dėl nesutarimų su knygų autore nebenori režisuoti kitų trilogijos dalių.

Kol publika laukia erotinės istorijos tęsinio, humoro nestokojantys kūrėjai siūlo vis naujas „50 pilkų atspalvių“ interpretacijas. Pavyzdžiui, „Lego“ pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.