Aktoriai J.P.Belmondo ir A.Delonas vėl susitiks ekrane

Garsūs prancūzų aktoriai Jeanas Paulis Belmondo ir Alainas Delonas susitiks dokumentiniame filme „Belmondo apie Belmondo“, kurį rudens premjerai rengia Prancūzijos televizijos kanalas TF-1.

Dėl lyderio vietos Prancūzijos kino aktorių olimpe J.P.Belmondo (kairėje) ir A.Delonas varžėsi pusę amžiaus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Dėl lyderio vietos Prancūzijos kino aktorių olimpe J.P.Belmondo (kairėje) ir A.Delonas varžėsi pusę amžiaus.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 3:09 PM

Filme 82 metų J.P.Belmondo pasakoja apie save – jis davė išsamų interviu savo sūnui Pauliui, vienam projekto autorių. A.Delonas yra filmo kviestinė žvaigždė.

Dėl lyderio vietos kino tėvynės aktorių olimpe du prancūzų dievaičiai varžėsi pusę amžiaus. „Be J.P.Belmondo nebūtų buvę A.Delono, be A.Delono – J.P.Belmondo“, – dėl nesiliaujančio ginčo filosofiškai pareiškė A.Delonas, duodamas interviu žurnalui „Express“.

Viena pelningiausių prancūzų kino juostų – kriminalinė drama „Borsalino“ (1970 m.), kurioje pagrindinius vaidmenis atliko šie aktoriai.

Dokumentinis filmas „Belmondo apie Belmondo“ kurtas Prancūzijoje, Alžyre, kuriame gimė kino žvaigždės tėvas – prancūzų skulptorius, akademikas Paulis Belmondo, taip pat Brazilijoje.

J.P.Belmondo nutarė tapti aktoriumi dar paauglystėje, kai, susirgęs tuberkulioze, ilgam atsidūrė ligoninėje. Kaip tik tada jis dalyvavo pirmuosiuose mėgėjiškuose vaidinimuose. Per savo karjerą jis sukūrė vaidmenis apie šimte ilgametražių filmų.

„Mes gyvename dėl kokio nors tikslo, – sakė J.P.Belmondo. – Pavyzdžiui, aš tik dėl to, kad būčiau aktorius.“

Vaidindamas nuotykių filmuose jis nesinaudojo dublerių paslaugomis net tuomet, kai reikėdavo atlikti sudėtingiausius triukus. Už šiuos nuopelnus Prancūzijos sporto akademija suteikė jam akademiko vardą.

Gavęs sunkią traumą per filmo „Apiplėšimas“ (1985 m.) filmavimą, J.P.Belmondo kuriam laikui pasitraukė iš didžiojo ekrano ir atsidėjo scenai. Vienas geriausių jo darbų – pagrindinis vaidmuo spektaklyje „Kinas“ (1987 m.) pagal Alexandre'o Dumas pjesę.

A.Delonas dvejais metais jaunesnis už J.P.Belmondo ir rudenį minės savo 80-metį. Kino karjerą jis pradėjo būdamas 22 metų ir greitai įsitvirtino daugiausia uždirbančių Prancūzijos aktorių trejetuke – kartu su Louis de Funesu ir J.P.Belmondo. Absoliučia žvaigžde jis tapo po vaidmenų Rene Clement'o filme „Saulės nudeginti“ ir Luchino Visconti „Rokas ir jo broliai“.

Neatmetama, kad bus kuriamas ir filmas „Delonas apie Deloną“, kuriame apie tėvą pasakos jo sūnus aktorius Anthony Delonas. Tačiau tai bus galima padaryti tik tuo atveju, jei A.Delonas vyresnysis ras tam laiko. „Aktoriai, – pabrėžė jis, – neišeina į pensiją.“

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.