„Edeno sodo“ netikėtumai: ateities Vilnius, pabėgėliai, kanapės

Pirmomis rugsėjo dienomis ekranuose pasirodys vieno žinomiausių Lietuvos kino kūrėjų Algimanto Puipos režisuota komiška drama „Edeno sodas“. Į filmavimo aikštelę sugrąžinti senosios kino mokyklos atstovai (Vaiva Mainelytė, Juozas Budraitis, Gražina Balandytė, Vytautas Paukštė ir daugelis kitų) kelia bene didžiausią žiūrovų smalsumą, tačiau filme galima rasti ir daugiau netikėtumų.

Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Kadras iš filmo „Edeno sodas“.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

2015-08-28 12:14, atnaujinta 2017-10-18 12:51

Didžioji dalis „Edeno sodo“ scenų nufilmuotos Taujėnų dvare. Bajoriškoje aplinkoje plėtojama daug siužeto linijų, o personažai žiba įnoringomis keistenybėmis. Dvarų erdvės jau tapo savotišku A.Puipos filmų parašu, tačiau juostoje pamatysime ir ateities miesto detalių.

Režisierius pasakojo, kad iš pradžių buvo suplanuota ir daugiau futuristinių elementų, tačiau montuojant filmą jų teko atsisakyti. „Konstitucijos prospektą padarėme kitokį, nei 2025 metais jį būsiant įsivaizdavo Artūras Zuokas. Tai smagus ženklas, nurodantis į filme vaizduojamą ateitį. Anksčiau viską reikėjo statyti, o dabar galima sukurti pagalbinėmis priemonėmis. Tikrai nesu naujų technologijų priešininkas, labai smagu dėl besiplečiančių galimybių“, – pasakojo A.Puipa.

Kadangi filme vaizduojama klestinti ateities Lietuva, į kurią iš viso pasaulio plūsta atvykėliai, masinėms scenoms ir epizodams prireikė nemažai statistų iš Azijos ar Afrikos. Filmo kūrėjai kreipėsi į Pabradės užsieniečių registracijos centrą, bet iš pradžių jų pasiūlymas didesnio šio centro gyventojų susidomėjimo nesulaukė. Tik kai jiems buvo paaiškinta, kad už darbą filmavimo aikštelėje bus mokama, filmo prodiuseriai galėjo rinktis iš daugybės savanorių. „Edeno sodo“ kūrėjai prisiminė, kad vienas filmavimo aikštelėje subtiliai pasirodęs afrikietis netgi gavo darbo pasiūlymą – juo susidomėjo didelės gamyklos savininkas.

Dar viena netikėta „Edeno sodo“ scena, kai duktė su vėžiu sergančia motina rūko kanapių suktinę. Paklaustas, ar šis epizodas yra iš Janinos Survilaitės romanų (pagal juos sukurtas filmo scenarijus), A.Puipa pasakojo šį epizodą sugalvojęs pats.

„Mūsų laikais buvo bulgariško ir vengriško vyno, o su narkotikais jokių reikalų neturėjome. Tais laikais kanapių atgabendavo iš Vidurinės Azijos, bet jos domino tam tikrą žmonių kategoriją, į kino kūrėjų gretas narkotikai tikrai nepakliūdavo. Dabar yra kitaip. Kartą girdėjau pokalbį apie „žolės“ rūkymą, jį įsiminiau ir galvojau, kur galėčiau panaudoti. Jis tiko „Edeno sodui“, norėjosi linksmai pasižiūrėti į sunkią herojės padėtį“, – scenarijaus rašymo detales atskleidė kino kūrėjas.

Anonsas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.