Festivalyje „Aš – pasaulio pilietis“ – aktualijos jaunimo akimis

Šių metų balandžio 15d. Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje (AISV) Tarptautinio bakalaureato diplomo programos (IB DP) 11 klasės mokinių grupė organizavo Tarptautinį 9-12 klasių mokinių trumpametražių filmų festivalį, kuris vyko Vilniuje, kino teatre „Pasaka“. Šiais metais festivalis buvo organizuojamas kaip IB DP programos CAS (kūrybiškumas, aktyvumas, savanorystė) dalis, skatinanti jaunimą organizuoti ir įsitraukti į visuomeninę veiklą.

Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Festivalio akimirka.
Daugiau nuotraukų (10)

Vasarė Kripaitė

Apr 20, 2016, 2:01 PM, atnaujinta May 28, 2017, 7:17 AM

Festivalyje  dalyvavo 9-12 klasių jaunieji filmų kūrėjai iš AISV bei  kitų Vilniaus keturių mokyklų: Vilniaus Licėjaus, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos ir Vilniaus Užupio gimnazijos.

AISV įkurta prieš dvidešimt trejus metus. Šiuo metu čia mokosi 246 moksleiviai iš daugiau nei 25 šalių –  užsienio ambasadų, tarptautinių įmonių bei vietinio verslo šeimų vaikai. 2013 metais mokykla pradėjo įgyvendinti Tarptautinio Bakalaureato (IB DP) programą 11-12 klasėse.

Mokykla yra organizavusi tarptautinius filmų festivalius – TRACING CULTURES IN LITHUANIA ( įvairių kultūrų pėdsakai Lietuvoje – istorija, architektūra, menas, turizmas, žmonių gyvenimas, kulinarinis paveldas, kalbos, literatūra ir tt.), BUILDING BRIDGES („Kuriame tiltus...“) ir COLORS („Spalvos“).

Šiais metais dalyviai kūrė 3-5 minučių trukmės filmus tema „I AM A CITIZEN OF THE WORLD“ („Aš – pasaulio pilietis“). Moksleiviai buvo kviečiami pristatyti savo mintis ir idėjas,  kaip jie supranta šią temą laisvai,  kūrybiškai, unikaliai, pasirinkdami įvairias gyvenimo sritis, aspektus, laikmečius bei suteikiant žiūrovams daug įspūdžių.  Filmus buvo galima kurti, pasirenkant bet kokį patinkantį žanrą (drama, trileris, komedija, dokumentika ar kt.). Kurdami trumpametražius filmus, dalyviai buvo skatinami ugdyti kūrybiškumą, atrasti unikalių idėjų ir jomis dalintis.

Žiuri komisiją sudarė profesionalūs kino ir reklamos kūrėjai, kurie vertino filmus ir pačius geriausius apdovanojo AISV ir leidyklų “Alma Alma littera“ ir  “Šviesa“ įsteigtas prizais.

Specialūs prizai buvo įteikti filmams už originalumą/unikalią idėją, operatoriaus darbą, garsą/originalią muziką, scenarijų, filmo redakciją, vaidybą bei įspūdingiausią ar geriausią festivalio filmą. Kino salės žiūrovams taip pat teko išreikšti savo nuomonę, balsuojant už labiausiai patikusį filmą.

Apdovanojimas už unikaliausią idėją teko Vilniaus Užupio gimnazijos 11 klasės moksleivių grupei, sukūrusiai besikeičiančias moterų roles visuomenėje šmaikščiai pristačiusį filmą  “Venera Marso orbitoje.“ Filmo autoriai teigia, jog idėja sukurti tokį filmą į galvą atėjusi savaime, be ilgų paieškų. Vilniaus Licėjaus mokinių sukurtam filmui  “Just Give Me a Call“ atitetko geriausio scenarijaus nominacija.

Šis filmas buvo išrinktas ir geriausiu festivalio filmu. AISV  9-10 klasių sukurta komedija  „Die Skaszka“ pelnė apdovanojimą už geriausią vaidybą bei žiūrovų simpatijų prizą. Už geriausią garso takelį buvo apdovanotas Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos filmas  „Taip“, o savo scenografija visus sužavėjo Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos šedevras  „Is over“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.