Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Nidoje – „Suspaustas laikas“

Pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Lietuvos pajūryje rinksis kinematografijos ir jai giminiškų meno formų puoselėtojai bei gerbėjai.

Nidoje vyks tarptautinis kinematografijos festivalis ir menų dirbtuvės.<br>Tomo Tereko nuotr.
Nidoje vyks tarptautinis kinematografijos festivalis ir menų dirbtuvės.<br>Tomo Tereko nuotr.
Nidoje vyks tarptautinis kinematografijos festivalis ir menų dirbtuvės.<br>Tomo Tereko nuotr.
Nidoje vyks tarptautinis kinematografijos festivalis ir menų dirbtuvės.<br>Tomo Tereko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-27 16:57, atnaujinta 2017-05-17 15:30

Rugpjūčio 3-6 dienomis Neringos meno mokykloje bei Nidos bendruomenės namų amfiteatre vyks pirmasis tarptautinis festivalis ir menų dirbtuvės „Suspaustas laikas“, kurių tikslas – supažindinti visus norinčius skirtingų Europos šalių kino, teatro, muzikos, dailės ir jų atstovais.

Londone įsikūrusios nepriklausomos organizacijos „Independent View Films“ kvietimu Nidoje svečiuosis bei pranešimus skaitys ar dirbtuves kuruos 7 menininkai iš Lietuvos ir užsienio. Bene žymiausi renginių ciklo dalyviai – britai Sethas Scottas ir Gavinas Curtisas.

Londone gyvenantis muzikos kompozitorius Sethas Scottas savo įrašų studijoje „Barbican“ nuolat ieško netradicinių muzikos pateikimo būdų, visų pirma išnaudodamas aplinką ir natūralius jos garsus.

Rugpjūčio 3-iosios vakarą svečias iš Didžiosios Britanijos su kolege smuikininke Geerte De Koe Nidos bendruomenės namų amfiteatre atidarys festivalį nebylų kiną įgarsindami muzikos improvizacijomis, o kitą dieną Neringos menų mokykloje jie abu kuruos kūrybines dirbtuves apie konceptualios muzikos kūrybą kinui.

Tuo tarpu Gavinas Curtisas buvo garsaus anglų teatralų kolektyvo „Punchdrunk“ nariu. Nepriklausomo teatro trupė garsėjo savo netradiciniais spektakliais, kurių metu žiūrovai galėjo drąsiai tyrinėti keliose skirtingose erdvėse vykstančius performansus ir patys tapti jų dalimi. Šiuo metu „Skint“ teatrą atstovaujantis britas šeštadienio vakarą Nidos bendruomenės namų amfiteatre skaitys pranešimą apie teatro ir kino ryšį bei juo uždarys visą „Suspausto laiko“ festivalį.

Kartu su svečiais iš Didžiosios Britanijos, Danijos bei Švedijos festivalio ir menų dirbtuvių programą papildys keli lietuviškai vardai. Režisierės Dovilė Šarutytė ir Arnolda Noir rugpjūčio 4 d. kvies į trumpametražių filmų peržiūrą po atviru dangumi, o teatro režisierė Loreta Vaskova šeštadienio vidurdienį ragins atsipalaiduoti ir lavinti vaizduotę tam skirtoje sesijose.

Keturias dienas Nidoje truksiantis menininkų suvažiavimas atviras visiems, visi „Suspausto laiko“ renginiai bus nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.