Donaldo Trumpo įsakas dėl atvykėlių sujauks „Oskarų“ ceremoniją

Gali būti, kad vasario 26 dieną vyksiančioje „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje nedalyvaus vienas nominantas. Kaltas Donaldas Trumpas. Amerikos prezidentas pasirašė įsaką, stabdantį pabėgėlių atvykimą ir įvedantį naują griežtą tikrinimo tvarką atvykėliams iš septynių musulmoniškų šalių.

Gali būti, kad iraniečiui A.Farhadi (kairėje) nebus leista atvykti į „Oskarų“ ceremoniją.<br>„Scanpix“/“Reuters“/AFP nutor.
Gali būti, kad iraniečiui A.Farhadi (kairėje) nebus leista atvykti į „Oskarų“ ceremoniją.<br>„Scanpix“/“Reuters“/AFP nutor.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2017, 12:48 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 4:33 AM

Šis įsakas užkirs kelią į JAV Irano režisieriui Asgharui Farhadi, kurio juosta „Komivojažierius“ nominuota „Oskarui“ užsienio filmų kategorijoje. Joje nominuoti dar keturi filmai: „Minų laukas“ (Danija), „Tonis Erdmanas“ (Vokietija), „Žmogus vardu Ovė“ (Švedija) ir „Tana“ (Australija).

D.Trumpas įsakė 90 dienų neišduoti vizų į JAV atvykstantiems iš Sirijos, Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano ir Jemeno. Taigi iranietis A.Farhadi turėtų būti neįleistas į JAV.

A.Farhadi filme pasakojama apie mokytoją (vaid. Shahabas Hosseini), kuris nori atkeršyti vyrui, užpuolusiam jo žmoną (vaid. Taraneh Alidoosti).

Šis režisierius jau yra pelnęs „Oskarą“. 2012-aisiais jis tapo pirmuoju kūrėju iš Irano, pelniusiu garbingąjį apdovanojimą. Tada buvo įvertintas jo filmas „Išsiskyrimas“.

Tiesa, pasak „The Independent“, „Komivojažieriuje“ vaidinanti T.Alidoosti anksčiau yra pareiškusi, kad ji boikotuos ceremoniją dėl D.Trumpo „rasistinio“ požiūrio į vizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.