BAFTA apdovanojimuose triumfavo miuziklas „Kalifornijos svajos“

Nuotaikingas Holivudo miuziklas

Režisierius D.Chazelle'is ir aktorė E.Stone su BAFTA apdovanojimais.<br>Reuters nuotr.
Režisierius D.Chazelle'is ir aktorė E.Stone su BAFTA apdovanojimais.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2017, 6:17 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:49 AM

Per ceremoniją Karališkojoje Alberto salėje Londone režisieriaus Damieno Chazelle'o juosta dėl geriausio filmo apdovanojimo varžėsi su filosofine mokslinės fantastikos juosta „Atvykimas“ (Arrival), Britanijos socialinių tarnybų labirintus vaizduojančiu filmu „Aš, Danielis Bleikas“ (I, Daniel Blake), jaudinama Naujosios Anglijos drama „Mančesteris prie jūros“ (Manchester By The Sea) ir jaunuolio žengimo į suaugusiųjų pasaulį Majamyje istorija „Mėnesiena“ (Moonlight).

Be to, D.Chazelle'is laimėjo geriausio režisieriaus apdovanojimą už savo filmą, kuris prieš ceremoniją Londone buvo nominuotas iš viso 11 kategorijų.

„Kalifornijos svajų“ žvaigždė Emma Stone taip pat laimėjo geriausios aktorės apdovanojimą, bet kartu su ja vaidinęs Ryanas Goslingas kovoje dėl geriausio aktoriaus titulo pralaimėjo Casey Affleckui, vaidinusiam „Mančesteryje prie jūros“.

BAFTA apdovanojimai dažnai laikomi užuomina, kas gali tikėtis JAV Kino akademijos apdovanojimų per ceremoniją, įvyksiančią dviem savaitėmis vėliau. „Kalifornijos svajos“ dabar yra pagrindinis pretendentas į „Oskarus“, nominuotas 14 kategorijų. Be to, šis filmas jau laimėjo septynis „Auksinius gaublius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.