Keturiskart „Sidabrinei gervei“ nominuota Gabija Jaraminaitė mokosi kasdien

Teatro, kino ir televizijos aktorės Gabijos Jaraminaitės talentu  nedrįstų abejoti niekas. Daugiau nei dvidešimtmetį vaidinanti moteris buvo ne kartą įvertinta kino bendruomenės, o šiemet 10-ųjų kino apdovanojimų „Sidabrinė gervė“ ceremonijoje ji pretenduoja atsiimti apdovanojimą kaip geriausia metų aktorė už pagrindinį vaidmenį filme „Amžinai kartu“. 

 Aktorė G.Jaraminaitė.<br> L.Jaraminaitės nuotr.
 Aktorė G.Jaraminaitė.<br> L.Jaraminaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 6:16 PM

Birželio 13 d. vyksiančios iškilmingos statulėlių įteikimo ceremonijos metu paaiškės šių kino apdovanojimų laureatai.

G.Jaraminaitė  nesureikšmina  fakto,  kad per dešimtmetį ji daugiausiai kartų iš moterų pretendavo gauti „Sidabrinės gervės“ statulėlę. Tačiau tai įrodo, jog aktorė savo darbą visad atlieka profesionaliai. Pasak menininkės, visi sukurti vaidmenys – tarsi jos vaikai. 

-  „Sidabrinės gervės“ ceremonijoje dalyvavote ne tik kaip nominantė, laimėtoja, bet kaip ir vedėja. Ką Jums reiškia šie apdovanojimai? 

- Tai didelė kino šventė ir asmeninė šventė. Gal dėl to, kad per pirmuosius apdovanojimus buvau nominuota už Gailės vaidmenį K.Buožytės filme „Kolekcionierė“, kuris laimėjo geriausio metų filmo apdovanojimą. Mums  tai buvo didžiulė laimė, nes filmą kūrėme tik iš entuziazmo. Nuo tada apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ man yra ypatingi.

- 2013 metais laimėjote „Gervės“ statulėlę už „Metų geriausios antraplanės aktorės vaidmenį“. Kaip jautėtės po šio laimėjimo? Ar apdovanojimas „užaugino sparnus“? 

- Laimėjimas man užaugino sparnus tą vakarą, kai jį gavau, na, gal dar kitą dieną, o paskui gyvenimas tęsėsi. Siekti daugiau ir mokytis noriu bei stengiuosi kasdien. Laimėjimas ar nominacija tik patvirtina, kad ir kiti mane palaiko šiame kelyje.

- Kur laikote savo „Sidabrinę gervę“? 

- Ant palangės svetainėje. Nuvalau dulkes ir leidžiu jai būti matomoje vietoje.

- Per visą šių kino apdovanojimų istoriją esate daugiausiai kartų nominuota moteris aktorė. Kiek svarbus Lietuvos aktoriams „Sidabrinės gervės“ apdovanojimas?

 - Pripažinimas yra svarbus – tai palaikymas, paskata. Lyg visi sakytų: „Šauniai varai, dirbk ir toliau, mums patinka“.

- Esate dalyvavusi apdovanojimuose kaip svečias bei pati vedusi ceremoniją su režisieriumi ir aktoriumi Andriumi Žiurausku. Kuris vaidmuo jums arčiau  širdies?

- Kai praėjo jaudulys ir baimė vedant tokį didelį ir dar transliuojamą tiesiogiai renginį, net atrodo, kad vesti „Sidabrines gerves“ yra smagiau negu sėdėti salėje.

- Esate sukūrusi daug įsimintinų vaidmenų teatre, kine ir televizijoje. Ar turite mėgstamiausią?

- Visi tą sako ir aš pasikartosiu, nes tai yra tiesa: vaidmenys kaip tavo vaikai – nėra labiau ar mažiau mylimų, kiekvienas yra unikalus ir savaip brangus.

- Kurie Lietuvos arba užsienio aktoriai jus įkvėpė siekti aktorystės karjeros? Ar yra toks, su kuriuo labiausiai norėtumėte prisėsti puodeliui arbatos ir padiskutuoti apie šiuolaikinį kiną?

- Anksčiau mėgdavau diskutuoti apie kiną, dabar man patinka tik filmuotis, o ne apie jį kalbėti. Yra daug nuostabių aktorių ir visai negarsių, nežinomų, tad man visiškai nesvarbu, ar tas aktorius garsus, ar ne, bet tikrai žinau, kad norėčiau dirbti su mylinčiais savo darbą ir matančiais jame prasmę aktoriais.

- Ko palinkėtumėte pradedantiesiems aktoriams?

- Jauniems aktoriams palinkėčiau  to, ko palinkėčiau sau jaunai – tikėti savimi, savo palankiu likimu, gilintis į save, į profesiją, suprasti jos prasmę, mylėti ir vertinti savo kolegas, partnerius scenoje ir ekrane, ir žinoti, kad be pastangų ir rimto, bet smagaus darbo nieko nebūna.

Šiemečiai kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ vyks birželio 13 d., o ceremoniją tiesiogiai transliuos LRT HD televizija. Apdovanojimų globėjas - Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Renginio organizatoriai tikina, kad ceremonija bus išskirtinai iškilminga ir didinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.