Po Lietuvą keliaujančiame festivalyje „Sidabrinės gervės naktys“ – patys naujausi filmai

Šiemet jau aštuntą kartą kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ tradiciškai keliauja per Lietuvos miestus ir džiugins kino mylėtojus. Birželio mėnesį prasidėjusiame ir iki pat rugsėjo pradžios vyksiančiame kino festivalyje šiemet bus galima išvysti net dešimt kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė“ laimėjusių ar jiems nominuotų filmų. 

 Igno Meilūno „Pono Nakties Laisvadienis“.<br> Filmo kadras.
 Igno Meilūno „Pono Nakties Laisvadienis“.<br> Filmo kadras.
Po atviru dangumi vyksiančio festivalio lankytojus pasitiks teatro, kino ir televizijos aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Po atviru dangumi vyksiančio festivalio lankytojus pasitiks teatro, kino ir televizijos aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Iljos Bereznicko istorija „Ne ožkoje laimė“.<br> Filmo kadras.
 Iljos Bereznicko istorija „Ne ožkoje laimė“.<br> Filmo kadras.
 Kristijono Vildžiūno vaidybinė juosta „Senekos diena“.<br> Filmo kadras.
 Kristijono Vildžiūno vaidybinė juosta „Senekos diena“.<br> Filmo kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 27, 2017, 1:36 PM, atnaujinta Jul 27, 2017, 4:48 PM

Lietuviško kino gerbėjai rugpjūčio 3 dieną 21.30 val., ketvirtadienį, kviečiami susirinkti Utenoje, prie Kultūros centro ir rugpjūčio 4 d. 21.30 val. penktadienį, Kazlų Rūdos miesto parke.

Šiais metais kartu su kino festivaliu „Sidabrinės gervės naktys“ išskirtinai keliauja tik naujausi filmai. Tarp jų ir šiemet nacionalinio kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ geriausiais pripažinti režisierės Kamilės Milašiūtės trumpametražis vaidybinis kino filmas „Motinos diena“, režisieriaus Gedimino Šiaulio animacinis kino filmas „Kaukai“ ir kiti filmai. 

Festivalio organizatoriai Utenos lietuviško kino mylėtojus kviečia į keturių filmų kino seansą. Bus parodyti du animaciniai filmai – režisieriaus Igno Meilūno „Pono Nakties Laisvadienis“ ir režisieriaus Nathano Jurevičiaus „Virsmas“. Apdovanojimą pelniusi režisierė Dovilė Šarutytė pristatys trumpametražį vaidybinį filmą  „8 minutės“, o vakarą užbaigs režisieriaus Justino Krisiūno filmas „Emigrantai“.

Kazlų Rūdos kino mylėtojai pamatys nuotaikingą animuotą Ilja Bereznicko istoriją „Ne ožkoje laimė“, režisierės Kamilės Milašiūtės trumpametražį vaidybinį kino filmą „Motinos diena“ bei režisieriaus Kristijono Vildžiūno vaidybinį filmą „Senekos diena“.

Su po atviru dangumi vyksiančio festivalio lankytojais beveik visuose miestuose sveikinsis talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. Jau ne pirmus metus kartu su festivaliu keliaujanti aktorė džiaugiasi, kad būtent jai patikėta ši misija. 

„Tai jau ne pirmi metai, kada su šiuo festivaliu keliauju per Lietuvos miestus ir miestelius, todėl man labai smagu, kad aš galiu tapti šios gražios misijos dalimi. Kiekvienais metais su malonumu laukiu šio festivalio. Kadangi jis vyksta vasarą, todėl mes keliaujame su visa šeima. Tai labai gražus renginys – pamatai filmus, susitinki su įvairiais žmonėmis, o jei dar oras geras, tai būni gamtoje ir mėgaujiesi reginiu“, – džiaugėsi aktorė. 

Kino festivalio vedėja S. Daukšaitė-Petrulėnė sako, kad kiekviename mieste ar miestelyje žiūrovai „Sidabrinės gervės naktys“ komandą pasitinka su dideliu džiaugsmu: „Yra tam tikri miestai, kur mes jau žinome, kad mus labai myli ir ten visuomet laukia gražus sutikimas. Tačiau, kur beapsilankytume, žmonės žino, ko jie ateina, todėl visi būna nusiteikę žiūrėti lietuviškus filmus ir mus priima pozityviai, nuoširdžiai. Tai labai smagus darbas.“

Per septynerius metus festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ aplankė 53 savivaldybes ir su lietuvišku kinu supažindino daugiau nei 130 tūkstančių žiūrovų. Per tą laiką parodyta daugiau nei 100 geriausių Lietuvos kino kūrėjų darbų.

Šį kino gerbėjus džiuginantį projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija bei Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija „AVAKA“. Festivalį organizuoja Lietuvių kino akademija.

Festivalio kelionės per Lietuvą grafiką galite rasite www.lika.lt.

LiKA informacija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.