Lietuvoje nufilmuota juosta pretenduoja į prestižinę „Emmy“ statulėlę

Tarptautinė TV akademija (International Academy of Television Arts & Sciences) paskelbė tarptautinių „Emmy“ apdovanojimų, skirtų geriausiems televizijos projektams, nominantus. „Emmy“ – tai kasmetiniai JAV televizijos apdovanojimai, lyginami su Oskaro apdovanojimais kinui. 

Filme įsimintiną Sovietų Sąjungos teisėjo vaidmenį sukūrė aktorius K.Jakštas, o šiemet „Sidabrinę  gervę“ už geriausią aktorės vaidmenį laimėjusi aktorė G.Jaraminaitė atliko vertėjos, vienintelės moters teismo procese, vaidmenį. <br> „Artbox“ nuotr.
Filme įsimintiną Sovietų Sąjungos teisėjo vaidmenį sukūrė aktorius K.Jakštas, o šiemet „Sidabrinę  gervę“ už geriausią aktorės vaidmenį laimėjusi aktorė G.Jaraminaitė atliko vertėjos, vienintelės moters teismo procese, vaidmenį. <br> „Artbox“ nuotr.
 Filmo premjera Tarptautiniame Olandijos kino festivalyje.<br>R.Mangoldo nuotr.
 Filmo premjera Tarptautiniame Olandijos kino festivalyje.<br>R.Mangoldo nuotr.
 Kadras iš filmo  „Tokijo teismas“.<br> „Artbox“ nuotr.
 Kadras iš filmo  „Tokijo teismas“.<br> „Artbox“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 2, 2017, 9:04 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 10:31 AM

Šiais metais 11-koje kategorijų varžosi 44 nominantai iš 18 šalių, tarp jų – Australija, Belgija, Kanada, Prancūzija, Japonija, Vokietija ir kitos, o vienas pretendentų į prestižinę „Emmy“ statulėlę – Lietuvoje nufilmuotas bendros Japonijos, Kanados ir Olandijos gamybos televizinis filmas „Tokijo teismas“. Jis geriausio televizinio filmo/mini serialo kategorijoje varžosi su dar trimis nominantais. 

„Tai – labai aukštas įvertinimas. Sunku net nuspėti, kiek per metus visame pasaulyje išleidžiama šios kategorijos filmų - 1000? 3000? Būti tarp keturių geriausių – nenusakomas jausmas“, – džiaugiasi kino prodiuseris Kęstutis Drazdauskas, kurio dėka šis istorinis filmas buvo gaminamas ne kur kitur, bet mūsų šalyje. 

„Be kino dailininkų, kostiumininkų ir kitų Lietuvos profesionalų, šios nominacijos filmas nebūtų gavęs. Gal net nebūtų sukurtas!“ – pabrėžė  kompanijos „Artbox“ įkūrėjas. 

„Tokijo teismas” („Tokyo Trial“, rež. Rob W. King ir Pieter Verhoeff ) – tai istorinė drama apie 1946-aisiais, iškart po Antrojo pasaulinio karo, prasidėjusį teismo procesą Japonijoje. 11 teisėjų iš viso pasaulio Tokijuje praleido dvejus su puse metų, spręsdami istorinę bylą, nulėmusią 28-ių Japonijos Imperijos pareigūnų, kaltintų karo nusikaltimais, likimus. 

2015 m. Lietuvoje ir Japonijoje filmuotoje TV juostoje galima išvysti garsius lietuvių aktorius, kuriems buvo patikėti vieni iš pagrindinių vaidmenų. Filme įsimintiną Sovietų Sąjungos teisėjo vaidmenį sukūrė aktorius Kęstutis Jakštas, o šiemet „Sidabrinę  gervę“ už geriausią aktorės vaidmenį laimėjusi aktorė Gabija Jaraminaitė atliko vertėjos, vienintelės moters teismo procese, vaidmenį. 

Filme taip pat nusifilmavo tokios pasaulinio garso kino žvaigždės kaip Jonathanas Hyde‘as („Titanikas“, „Džiumandži“), Paulas Freemanas („Indiana Džounsas“), Michaelas Ironside‘as („Top Gun“), Irrfanas Khanas („Juros periodo pasaulis“, „Pi gyvenimas“, „Lūšnyno milijonierius“) ir kiti.

Šių metų rugsėjo 25 d. Olandijos kino festivalyje įvyko pilnametražio kino filmo versijos tarptautinė premjera, tačiau „Tokijo teismą“, kaip keturių dalių televizijos filmą, 2016 m. pabaigoje pirmieji išvysti galėjo internetinės televizijos platformos „Netflix“ vartotojai iš 190 pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvos. Paminėtina, kad tai pirmasis istorijoje tokio dydžio bendras projektas tarp televizinio turinio milžinų – NHK (nacionalinis Japonijos transliuotojas) ir „Netflix“.

Tarptautinių „Emmy“ apdovanojimų statulėlių laimėtojai bus paskelbti šių metų lapkričio 20 d. 

Apie UAB „Artbox“:

2003 m. įkurta kino gamybos įmonė UAB „Artbox“ –  viena sėkmingiausiai dirbančių kino gamintojų Baltijos šalyse. Įmonė, bendradarbiaudama su Kanados, Japonijos, Olandijos, Armėnijos, Lenkijos, Suomijos, Latvijos ir kitų šalių kino gamintojais, jau sukūrė daugiau kaip 15 ilgametražių bei trumpametražių filmų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.