Leonardo DiCaprio savo dubleriui „Titanike“ tebeskolingas alaus

Ar galite įsivaizduoti, kad „Titanike“ pagrindinius vaidmenis būtų atlikę ne L.DiCaprio ir Kate Winslet? Ar tuomet ši režisieriaus Jameso Camerono romantinė drama būtų buvusi tokia pat sėkminga?

B.Bakeris neslepia apmaudo dėl L.DiCaprio nedėkingumo.
B.Bakeris neslepia apmaudo dėl L.DiCaprio nedėkingumo.
 Jameso Camerono romantinei dramai neseniai sukako 20 metų. 
 Jameso Camerono romantinei dramai neseniai sukako 20 metų. 
Rouz galėjo suvaidinti G.Paltrow.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Rouz galėjo suvaidinti G.Paltrow.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Rouz galėjo suvaidinti Claire Danes. 
Rouz galėjo suvaidinti Claire Danes. 
Į pagrindinį vaidmenį ir Bradas Pittas.
Į pagrindinį vaidmenį ir Bradas Pittas.
Į pagrindinį Džeko vaidmenį pretendavo ir Tomas Cruise’as.
Į pagrindinį Džeko vaidmenį pretendavo ir Tomas Cruise’as.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 21, 2018, 1:20 PM

Praėjusių metų pabaigoje sukako 20 metų nuo „Titaniko“ premjeros. Juosta susižėrė 11 „Oskarų“, o pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Leonardo DiCaprio (43 m.) ir Kate Winslet (42 m.) tapo milijonų žiūrovų numylėtiniais.

Sunku pasakyti, koks likimas būtų laukęs filmo, jeigu jame būtų vaidinę kiti aktoriai. O tokia tikimybė buvo.

Štai į pagrindinį Džeko vaidmenį pretendavo Tomas Cruise’as (55 m.) ir Bradas Pittas (54 m.).

Rouz galėjo suvaidinti amerikietės Gwyneth Paltrow (45 m.) arba Claire Danes (38 m.), kurios karjera tais metais klostėsi itin sėkmingai.

Kalbama, kad abi šios aktorės dalyvavo bandymuose, tačiau K.Winslet tai neigia. Ji tik pasakojo, kad po bandymų nusiuntė režisieriui J.Cameronui rožę, leisdama suprasti, kad būtent ji verta įkūnyti Rouz.

K.Winslet atskleidė, kad į jos mylimojo Džeko vaidmenį pretendavo ir Matthew McConaughey (48 m.). Esą juodu net repetavo kai kuriuos epizodus.

„Aš nekalbėjau apie tai anksčiau. Bet tai tiesa – Džeką turėjo vaidinti Matthew“, – pripažino aktorė prieš filmo 20-metį.

Pasiūlyti pagrindinį vaidmenį L.DiCaprio sumanė pats J.Cameronas. Tačiau tuo metu 22 metų aktorius abejojo, ar sugebės įkūnyti šį personažą.

„Leo mėgo vaidinti herojus, virš kurių kabo tamsūs debesys.

Mano uždavinys buvo jį įtikinti, jog būtent Džekas privalo pasiekti, kad žiūrovai per visą filmą jaustų įtampą“, – pasakojo režisierius.

Idėja sukurti filmą apie 1912 metais nuskendusi laivą J.Cameronui kilo 1987 metais, kai jis pamatė dokumentinę juostą per „National Geographic“.

1994 metais jis parašė scenarijų, iš kino kompanijos „20th Century Fox“ gavo tris milijonus dolerių. Vėliau filmo biudžetas išaugo iki 200 milijonų, o režisieriui teko kovoti su prodiuseriais, kad galėtų kurti tokią juostą, kokią nori.

Filmavimui buvo pastatyta nauja studija Meksikoje. Ertmė vandens telkiniui buvo sprogdinama dinamitu – jo prireikė net 10 tūkstančių tonų.

Laivo maketą statė 1500 žmonių – beveik tiek, kiek kūrė originalą. Pastangos buvo to vertos: laivo modelis buvo vos keliais metrais mažesnis nei prototipas.

Dekoracijoms skirtų išlaidų mastas buvo sunkiai suvokiamos.

Viršutinio laivo denio kupolas atsiėjo 500 tūkst. dolerių. Milžiniška suma buvo išleista vaizdo efektams. J.Cameronui kovoti dėl biudžeto buvo nelengva. „Tuo metu buvau įsitikinęs, kad daugiau niekada nebekursiu filmų“, – prisipažino režisierius.

Džeko ir Rouz meilės istorija yra išgalvota, tačiau filme veikia personažai, kurie iš tiesų gyveno.

Vieni jų – pagyvenusi pora Ida ir Isadoras Straussai, Niujorko prekybos centro „Macy’s“ valdytojai. Jie buvo vyriausi laivo keleiviai ir žuvo atsisakę palikti savo kajutę. Filme sutuoktiniai vaizduojami gulintys lovoje, kai jų kojas apsemia vanduo.

Aktorius Ericas Braedenas (76 m.) įkūnijo milijardierių Johną Jacobą Astorą IV, kuris plaukė per Atlantą kartu su besilaukiančia žmona. Tuo metu jis buvo vienas turtingiausių JAV žmonių. Po laivo katastrofos buvo rastas jo kūnas.

Dar vienas amerikiečių milijardierius Benjaminas Guggenhaimas, kurį filme įkūnijo Michaelas Ensignas (74 m.), į kelionę vyko su jauna meiluže.

Dar viena reali herojė – Molly Brown, beviltiškai bandžiusi gelbėti skęstančius žmones. Apie „nepaskandinamąją Molli“ buvo sukurtas miuziklas. Iš pradžių buvo planuojama, kad filme ją įkūnys Barbra Streisand (75 m.), tačiau vaidmuo atiteko Kathy Bates (69 m.).

Filme turėjo vaidinti ir Lindsay Lohan (31 m.). Ji bandė gauti Koros Kartmel vaidmenį. Juostoje ši mergaitė šoka su Džeku triukšmingame trečios klasės keleivių vakarėlyje.

Lindsay paslaugų buvo atsakyta dėl jos ugninių rausvų plaukų, kurie, J.Camerono nuomone, darė ją per daug panašią į pagrindinę heroję Rouz ir į jos motiną Rut.

Vietoj L.Lohan šį vaidmenį gavo Alexandrea Owens (29.), kuri šiuo metu tęsia aktorės karjerą. Vienas antraplanių personažų yra Džeko draugas Fabricio, su kuriuo jis kartu įlipo į „Titaniką“. Jį įkūnijusiam aktoriui Danny Nucci (49 m.) turėjo atitekti ryškesnis vaidmuo. Jo herojus netgi turėjo įsimylėti, tačiau režisierius persigalvojo, nutaręs, kad pakaks ir vienos meilės istorijos.

Ne vienas aktorius prisipažįsta, kad nemėgsta žiūrėti filmų, kuriuose vaidina, nes per daug savikritiškai vertina savo darbą. O štai aktorius ir kaskadininkas Brettas Bakeris džiaugtųsi šiame filme išvydęs savo veidą.

Tačiau ekrane jo nematyti, nors B.Bakeris filmavimo aikštelėje praleido beveik tiek pat laiko kaip ir pagrindiniai aktoriai.

B.Bakeris buvo L.DiCaprio dubleris. Būtent jam teko 8 valandas praleisti vandenyje, kai buvo filmuojama finalinė – Džeko mirties – scena. Būtent į jo akis žiūrėjo K.Winslet, sakydama savo romantišką monologą.

Tuo metu, kai B.Bakeris plūduriavo vandenyje, L.DiCaprio su draugais laiką leido bare.

„Aš veltui tikėjausi, kad kada nors jis mane pakvies išgerti alaus, – apmaudo neslėpė įžymybės dubleris, tuo metu buvęs labai panašus į L.DiCaprio. – Dabar niekas nė neįtaria, kad vaidinau šiame filme, kol pats apie tai nepasakau.“

„Titaniko“ premjerą vyras vaidina vienu liūdniausių gyvenimo momentų – titruose jo pavardė buvo įrašyta pačioje pabaigoje, kartu su 235 laivo ekipažo nariais.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.