Lrytas.lt biblioteka: 935. Ch. Bukowski. „Sriuba, kosmosas ir ašaros“

Charles Bukowski. „Sriuba, kosmosas ir ašaros“. Iš anglų kalbos vertė Gediminas Pulokas. „Kitos knygos“, 2013.

Nešvankiojo Ch. Bukowskio eilėraščių rinkinys, skirtas meilei.
Nešvankiojo Ch. Bukowskio eilėraščių rinkinys, skirtas meilei.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-15 13:17, atnaujinta 2018-03-11 20:47

„Sriuba, kosmosas ir ašaros“ – tai antrasis kultinio amerikiečių poeto ir rašytojo Charleso Bukowskio eilėraščių rinkinys lietuvių kalba, skirtas keistam žmogiškųjų santykių fenomenui, vadinamam meile.

Nors jame nė su žiburiu nerasi nei seilėtų pavirkavimų, nei romantiškų padūsavimų, tačiau tarp šiurkščių ir nesumeluotų eilučių sklando iš vienatvės pragaro gelbėjanti magiška žmonių artumos ir meilės dvasia.

Paprasta nedekoruota forma, savotišką prozos miniatiūrą primenantis stilius, grubi šnekamoji kalba, iš koto verčiantis sarkazmas, per kraštus besiveržianti ironija ir autoironija – štai skiriamieji Ch. Bukowskio poezijos bruožai, pelnę jam išskirtinio realybės nepoetizuojančio poeto vardą.

Knyga pavadinta pagal to paties pavadinimo eilėraštį „Sriuba, kosmosas ir ašaros“, kurį autorius laikė geriausiu savo 1970–1980 m. laikotarpio eilėraščiu. Rinkinį sudaręs vertėjas Gediminas Pulokas sako, kad knygos nuotaiką geriausiai atspindi Ch. Bukowskio pasažas: „Jei jau žmonės negali mylėti vienas kito bezdalų ir visų tamsiųjų pusių lygiai taip pat, kaip jie myli šviesiąsias puses, tai nėra tikra meilė.“

„Kitų knygų“ leidykla pasveikins Vilniaus knygų mugės lankytojus ne tik naujais Ch. Bukowskio eilėraščiais, bet ir dviem naujais kultinių šio autoriaus romanų – „Pašto“ bei „Arklienos kumpio“ – leidimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.