Lrytas.lt biblioteka: 981. S. Cichocki „M.E.N.A.S“

Sebastian Cichocki. „M.E.N.A.S“. Modernaus meno centras, Vilnius, 2013. Iš lenkų kalbos vertė Irena Aleksaitė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:50 AM

„M.E.N.A.S“ yra trečioji nuostabios menų serijos knyga 8-16 metų vaikams. Tačiau, panašiai kaip „D.I.Z.A.I.N.A.S. bei „N.A.M.U.K.A.S.“, ji nesunkiai ras ir vyresnius skaitytojus. Šioje knygoje pasakojama apie šiuolaikinį meną, kuris nuolat vystosi ir keičiasi, ir dėl to yra labai įdomus.  

Ši knyga pasakoja apie įdomaus, gerai sumanyto meno atradimus, apie meną, sukurtą per pastaruosius penkiasdešimt metų: vietoj įprastų paveikslų ar skulptūrų rasite daugiadienius pasivaikščiojimus, miško sodinimą, pokalbius su žvėrimis, pastatų pjaustymą, sprogimus, plaukimą plaustu ir daugybę kitų nepaprastų dalykų ir istorijų.

Knygos autorius Sebastianas Cichockis yra Varšuvos šiuolaikinio meno muziejaus direktoriaus pavaduotojas, meno kritikas, kuratorius, daugybės straipsnių apie meną autorius. Puikiai išmanydamas šiuolaikinį meną knygai jis atrinko ir visiems suprantama kalba aprašė garsiausių šiuolaikinių pasaulio menininkų 51 kūrinį. Šiuolaikinis menas dar niekada nebuvo toks prieinamas. Autorius parodė, kad menas gali būti nepaprastas nuotykis, o menininkas – burtininkas, keičiantis tikrovę.

Banginis bibliotekoje, ąžuolu tapusi stiklinė, salos rožinėmis suknelėmis – šioje knygoje, kaip ir mene, viskas įmanoma!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.