Lrytas.lt biblioteka: 1149. A.Bumblauskas. „Žurnalisto bloknotas“

Algis Bumblauskas. „Žurnalisto bloknotas“ (publicistika). „Homo liber“, Vilnius, 2013.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 10:47 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:36 PM

Kaip prakalbinti būsimą herojų? Kaip geriau parašyti straipsnį? Kaip rasti naują, įdomią temą? Kaip surinkti medžiagą? Šiuos klausimus savo trečioje publicistikos knygoje ,,Žurnalisto bloknotas“ gvildena patyręs žurnalistas Algis Bumblauskas.

„Beprasmiška yra sukti galvą, apie ką čia parašius? Temos negalima sugalvoti, ją reikia rasti. Taip kaip negalima sugalvoti kokio nors dėsnio, kuris taip pat atrandamas, o ne išrandamas,“ – knygoje teigia autorius. Čia pat jis pataria, kur tų naujų temų galima rasti – tiriant skaitytojų skundus, lankantis įvairiuose renginiuose, susirinkimuose, ne stebint gyvenimą iš šalies, o skverbiantis į jo tankmę, pačiam jame aktyviai dalyvaujant.

A.Bumblauskas dirbo Ignalinos, Jonavos rajonų laikraščiuose, Vilniaus universiteto laikraščio redaktoriumi, „Valstiečių laikraščio“ Žemaitijos krašto korespondentu. „Per ilgametę praktiką susikaupė daug įvairių minčių, šiokio tokio patyrimo, tad ilgai dvejojęs, ar turiu tokią teisę, vis dėlto ryžausi pakalbėti apie mūsų, žurnalistų, darbą, apie tokį, su kokiu aš susidūriau“, – teigė A.Bumblauskas.

Apie žurnalistiką svajojantiems, jauniems žiniasklaidos darbininkams taip pat gali būti naudingi patyrusio žurnalisto pasakojimai apie šią profesiją – kas joje gražaus ir kas slegia žurnalistų pečius ir sielas, ar verta studijuoti žurnalistiką, ar geriau rinktis kitą „tikrą“ profesiją. O ir kitiems skaitytojams tikriausiai bus įdomu daugiau sužinoti, kokie tie žmonės iš redakcijos, kaip jie dirba, kaip gyvena. Žodžiu, knyga turėtų sudominti visus, kurie rašo, svajoja būti žurnalistu ar domisi žurnalisto darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.