Londoną papuošė dešimtys spalvingų knygos formos suoliukų

Liepos pradžioje įvairiose Londono vietose atsirado neįprasti suoliukai. Jie yra atverstos knygos formos ir išgražinti klasikinių bei kultinių literatūros kūrinių motyvais. Tai originalus literatūros ir skaitymo populiarinimu užsiimančios britų organizacijos „National Literacy Trust“ projektas, surengtas kartu su kita kompanija „Wild in Art“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 1:07 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:47 AM

Kelias dešimtis knygos formos suoliukų išmargino profesionalūs iliustratoriai ir vietiniai menininkai. Suoliukus puošia tiek tokių vaikiškų knygų kaip Jameso Matthew Barrie „Piteris Penas“, tiek tokių romanų suaugusiesiems kaip George Orwello „1984“ motyvai.

Londoniečiai ir miesto svečiai įvairiose Anglijos sostinės vietose visą vasarą galės prisėsti ant suoliukų, išpuoštų Agathos Christie, Williamo Shakespeare'o, Jules'io Verne'o, Iano Flemingo, Arthuro Conano Doyle'io, Terry Prachetto, Rudyardo Kiplingo, Lewiso Carrollo ir kitų rašytojų kūrinių motyvais.

Įdomu ir tai, kad šie suoliukai spalio 7 dieną bus parduoti aukcione ir galės papuošti naujųjų savininkų kiemus.

Prie suoliukų visą vasarą vyks įvairūs literatūros renginiai – knygų pristatymai, skaitymai, diskusijos, vaikų literatūros populiarinimo akcijos.

Panašūs renginiai, atrodo, yra visai veiksmingi, nes pristatant literatūrinių suoliukų akciją buvo paskelbta ir apie naują sociologinį tyrimą. „National Literacy Trust“ atlikto tyrimo duomenimis, šiemet pirmąsyk per aštuonerius pastaruosius metus britų vaikai ėmė daugiau skaityti.

Parengė Ramūnas Gerbutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.