Lietuvė Kinijoje nepritapo, bet knygą parašė

Pamenate įspūdingą knygą su gausiomis ir spalvingomis iliustracijomis „Mama Afrika“ (2008 m., „Tyto alba“)? Ją parašė lietuvių aktorė, keliautoja, fotomenininkė Eglė Aukštakalnytė-Hansen, anuomet su šeima praleidusi juodajame žemyne aštuonerius metus. Prieš šešerius su vyru Sorenu ir sūnumi Miku moteris persikėlė į Kinijos didmiestį Šanchajų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-13 12:39, atnaujinta 2018-01-13 07:22

Ką tik pasirodė antroji keliautojos knyga „Mamahuhu: šešeri metai Kinijoje“ (2015 m., „Tyto alba“). Iš Šanchajaus Į Vilniaus knygų mugę atvykstanti autorė Kinijoje dar gyvens iki 2016 metų vasaros, kol sūnus baigs mokyklą.

Apie gyvenimo pradžią kontrastų kupinoje šalyje ir planus parašyti knygą E.Aukštakalnytė-Hansen viename interviu sakė: „Negali pradėti rašyti knygos, nepažinęs tautos, nesupratęs, kas tave supa. Aplankiau daug šalių, bet pirmą kartą gyvenime patyriau kultūrinį šoką. Kinijoje atsitrenki į 1,4 milijardo žmonių masę. Vien Šanchajuje gyvena visa Australija, o Vilnių galima sutalpinti į vieną miegamąjį jo rajoną. Patenki į visai kitą terpę, kurioje niekas į tave nekreipia dėmesio, nesupranta ir nenori suprasti... Afrika man tapo namais, o Kinija tikrai ne. Pabuvau viešnia ir išvažiuosiu kaip viešnia, be didelių emocijų.“

„Kinai miestiečiai žino apie Lietuvą. Dėl krepšinio. Nuo tada, kai Jonas Kazlauskas treniravo Kinijos krepšinio rinktinę,“ – teigia E.Aukštakalnytė-Hansen, kitą savaitę pristatysianti „Mamahuhu“ savo bičiuliams ir ištikimiems skaitytojams.

Susitikimas su  E.Aukštakalnyte-Hansen Vilniaus knygų mugėje. Vasario 21 d. 14 val. salėje 5.3.  Renginio vedėja – Gražina Michnevičiūtė, žurnalo „Moteris“ vyriausioji redaktorė. Dalyvaus žurnalistas, keliautojas, TV laidų vedėjas Vytaras Radzevičius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.