Umberto Eco naujame romane narplioja dar vieną sąmokslo teoriją

Naujausias 83 metų italų rašytojo Umberto Eco romanas „Numero Zero“ Italijoje išsyk pateko į perkamiausių knygų sąrašus. Šių metų lapkričio mėnesį jis bus išverstas ir į anglų kalbą. Apie ką šis romanas? Pasak leidėjų, apie Benito Mussolini, žiniasklaidos manipuliacijas, paskalas ir žmogžudystę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2015, 4:19 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:38 PM

Pasak „The Guardian“, „Numero Zero“ persipina dvi istorijos: B.Mussolini ir jo meilužės nužudymas prie Komo ežero 1945-aisiais ir samdomo rašytojo Kolonos darbas Milane 1992 metais.

Kolona sutinka ne savo pavarde parašyti atsiminimus apie žurnalistą, dirbantį žiniasklaidos magnato finansuojamame laikraštyje. U.Eco leidėjas sakė: „Kolona susipažįsta su paranojiškomis redaktoriaus teorijomis, kad prie Komo ežero rastas B.Mussolini kūnas iš tiesų buvo ne jo, o tariama žmogžudystė buvo fašistinio sąmokslo dalis. Todėl laikraščio redaktorius užsidega būtinai tai įrodyti.“

Romanas, pasak leidėjų, pasakoja istoriją apie žiniasklaidos manipuliacijas, mafiją, meilę, gandus ir žmogžudystę, jame taip pat vaizduojama tai, kas po II pasaulinio karo formavo Italiją.

Lietuvių kalba turime daugumą U.Eco romanų. Tai – „Rožės vardas“, „Fuko švytuoklė“, „Paslaptingoji karalienės Loanos šviesa“, „Baudolinas“, „Vakarykštės dienos sala“, „Prahos kapinės“. Visus išleido „Tyto alba“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.