Metų žodis – „pabėgėliai“, antroje vietoje – „Je Suis Charlie“

Vokiečių lingvistikos

Vokiečių lingvistikos ekspertai paskelbė, kad žodis „pabėgėliai“ šiemet buvo pats svarbiausias Vokietijoje.<br>Scanpix (AFP) nuotr.
Vokiečių lingvistikos ekspertai paskelbė, kad žodis „pabėgėliai“ šiemet buvo pats svarbiausias Vokietijoje.<br>Scanpix (AFP) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 12:27 AM

Vokiečių kalbos draugijos ekspertų komisija išrinko žodį „fluechtlinge“ („pabėgėliai“) iš 2,5 tūkstančių žodžių ir frazių, pripažintų „dariusiais reikšmingą įtaką viešajam diskursui šiais metais, taip pat naudotų politiniame, visuomenės ir ekonominiame gyvenime“.

Antroje vietoje liko prancūziška frazė „ Je Suis Charlie“ („Aš esu „Charlie“), tapusi pasauliniu solidarumo su Prancūzija šūkiu po sausį Paryžiuje įvykdyto pražūtingo išpuolio prieš satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją.

Trečioji vieta atiteko žodžiui „grexit“, sudarytam iš angliškų žodžių „Greece“ (Graikija) ir „exit“ (išėjimas), kuris buvo vartojamas kalbant apie tikimybę, kad Graikija bus priversta palikti euro zoną dėl didelio įsiskolinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.