Rimantas Kmita: „Pietinia kronikų“ tęsinys bus – darom skladkę!“

Itin populiarų romaną „Pietinia kronikas“ („Tyto alba“) išleidęs rašytojas Rimantas Kmita trečiadienį pažadėjo, kad išleis šio šiauliečių žargonu parašyto kūrinio tęsinį, jeigu... Na, tų „jeigu“ yra išties daug. Bet esmė tokia: kadangi viskas kainuoja, tai ir už tęsinį būsimiems skaitytojams teks susimokėti. Net už siužeto vingius.

R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
R.Kmita planuoja romano „Pietinia kronikas“ tęsinį.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2017, 10:13 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:02 AM

R.Kmita kovo 8-ąją feisbuke paliko įrašą tuo pačiu žaviuoju šiauliečių žargonu, kuriuo parašytas ir populiarusis romanas. Pateikiame įrašą.

* * *

„Pietinia kronikų“ tęsinys BUS!

Visi klaus' kaip baigės Monikai, kada „Pietinia kronikų“ tęsinys i panašiai. Viskas priklausa tik nuo JŪSŲ, mielieji draugai, fb draugai ir sekėjai feisbuke!

Darom skladkę!

Nauja kūrinia pdf's 6 eur. (pasižiek į sumą šitos litanijas pabaigoj i primesk, ka jeigu tik tu i da kokie du tava draugeliai atsiunčiat po šešis eurus, tai gal' būt', ka gausit juos greit atgal i galėsit ramiai nusipirkt po kylą žirnių)

9 eur. Knyga. Nes nu primesk, knygyne jinai kainuos kokį 15 eurų.

10 eur. Knyga i parašiuks, kas be ko. Bet atsiimam kontoroj, ok?

13 eur. Knyga su parašiuku, dedikacija, piešiniu ir pan. Siunčiu paštu (Lietuvoj. Užsienis da palipdomai pora euriukų).

30 eur. Gauni tris knygas. Vieną siunti draugui į anglus, kitą – puskei į norgus. Nesuki galvos, ką kaliedoms.

50 eurų. Tas pats, kas už tricoką, tik gauni du pakvietimus į knygas pristatymą knygų mugėj a kokiam klube. Arba gauni afigieną maikoną su „Pietinia kronikų“ brendu. 100 eurų. Gauni knygą su visai pričindalais, bet ją gali iškart siųst' draugui į anglus, nes da gauni audioknygą i tau nereik' vargint' akikių, katras gali ganyt' sukiodamas baranką a mindams pedalus. Perklausęs rašai autoriui nurodytų kontakčiuku i sakai, davaj susitinkam. Susitinkam, kiekviens už sava alų susimok pats, bet gali tiesiai tam asilui pasakyt', kas ne taip, ką sumaiše, ko knygoj nepaminėja. Nu arba nusitrauki selfį, postini i renki laikus.

300 eurų. Jokių nemokamų pakvietimų į neaiškius pristatymus, jie Lietuvoj vis tiek dažniausiai būn nachaliavu, taip ka 300 euriukų, gauni tris knygikes, autografiukai, dedikacijas, viskas kai priklausa, audioknyga irgi, kas per klausims, autorius atvara į tava plota, skaita iš knygas, darom selfius. (Plots pem kylų apie Šiaulius arba tava naparniks su reikalais prigrieb' rašytoją i pristata į vietą, arba metamės an dyzelia).

Fotke su pliku autorium į opcijas neįein, bet tai nemanau, ka būtų toks poreikis. Pastebėjot, ka iki šiol nenupasakojau, apie ką knyga i nemotyvavau investuot' į projekčiuką? Tai bus „Pietinia kronikų“ tęsinys. Arba plėtinys. „Popietinia kronikas“ (nors pavadinima gali siūlyt' – 500 eur.). Kur dinga Monika? Kas per frukts vis tik buva Minde? Kas per čiuvicha ta Edita? Galimi įvairūs pasakojimai: iš Monikas, Editas, Mindes i kitų perspektyvas. Galim toliau vest' pasakotoją Rimą i žiet', kaip jis vartos be prie jūras. I viskas priklausa nuo JŪSŲ (nes čia jūs manes klausiat, kada bus tęsinys).

Dėmesia!

2000 eur i pasirenki naujos istorijas temą (nesvarbu, iš katros perspektyvos pasakojama istorija, ji gal' būt' apie bet ką).

Bet ką čia pezi, už du gabalus gali paimt' da normaliai traukiančią tačkę? Nu tai tada yra kitų opcijų:

– nori suteikt' personažui sava a prieša vardą? 200 eur.

– nori paglostyt' mergičką, prie katros niekada nedrįsai preiti? 300 eur. Nurengt'? 500. Suprantu, ka norai gal' būt' begaliniai. Panašiai, kaip i sumas.

– nori patrolint' priešą – 500 eurų.

– gailies, ka tam asilui paprasčiausiai pasakei „Tarp mūsų viskas baigta“ i išėjai nepatampius jam nervų? 500 eurų i taip patampysme, ka jis maldaus sudegint' visą tiražą. Viskas įmanoma, sakysme, viskam yra stavkes.

-nori veiksmą perkelt' į sava miestą arba kaimą? Nu čia rimčiau – 1500.

Spaustuvių, leidyklų, žiniasklaidos ryklių i kilbukų, maketuotojų, dailininkų, redaktorių bei korektorių, agentų bendradarbiavims, – derybų klausims. Rinkodaristai i kainodaristai irgi welcome – tobulinkime stavkes drauge!

Tikslas – 20.000 pinigų už darbą. Plius keturi gabalai tiems, kas rengs, tvarkys, spaudins i užsiims kitais reikalais. Tada dirbu atsiraitojęs rankoves ir praktiškai po poros metų knygike jūsų rankose ar skaityklėse.

Tokia ekonomika. Ne aš ją sugalvojau:)

Pasiūlyms galiuoj iki vasaras pradžios, 2017 birželia 1 d.

P. S. sąskaitas numeriuks – a.ž.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų