Knygoje apie princą Harry atskleista, kodėl žmonoje Meghan jis įžvelgia princesę Dianą

Didžiojoje Britanijoje savaitės knyga išrinkta Angelos Levin „Harry: pokalbiai su princu“. Knygos apžvalgoje rašoma, kad žvelgiant į princesės Dianos knygoje pieštą portretą, nejučiomis prieš akis iškyla ir neseniai princo žmona tapusi Meghan Markle.

 Princesė Diana su mažaisiais Harry ir Williamu, bei princas Harry su žmona Megham Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Princesė Diana su mažaisiais Harry ir Williamu, bei princas Harry su žmona Megham Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Princesė Diana su mažuoju Harry ant rankų ir Williamu.<br> Scanpix nuotr.
 Princesė Diana su mažuoju Harry ant rankų ir Williamu.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Harry ir Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Harry ir Meghan Markle.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-06-05 18:05, atnaujinta 2018-06-05 18:30

Knygoje gausu ir asmeninių karališkosios šeimos detalių, nuotraukų. Mažasis Harry beveik dvejų slidinėjantis kieme ar šešerių, įsiamžinęs vizito į Vokietiją metu tikrame tanke.

Harry visuomet buvo karališkųjų rūmų padauža, beistengiantis išpildyti senelės, karalienės Elizabeth II lūkesčius, tačiau dažniausiai pasiduodavęs savo maištingam paauglio charakteriui.

Rašytoja pati susitiko su Harry Kensingtono rūmuose, o šis atvirai papasakojo apie savo paauglišką gyvenimo įsivaizdavimą ir kaip mamos mirtis tai kardinaliai pakeitė. Jis visuomet norėjo būti tiesiog paprastas vaikinas Harry, kuris svajojo apie kariškio karjerą, tačiau negalėjo ilgai tuo užsiimti. Priešams karališkosios šeimos atstovas armijoje – tikras magnetas.

Harry pasakojimas ir rašytojos išmonė leidžia pajusti kiekvieną emocijų detalę, ką anuomet išgyveno princas. 2013-aisiais jis vos po keturių mėnesių, praleistų Afganistane, turėjo grįžti atgal į namus. Skaitant knygą tiesiog gali išgirsti tą tylą ir nejaukumą, kai princas pasakoja, koks palūžęs jautėsi, jog negalėjo su būriu bičiulų ir savo komanda toliau tarnauti tėvynei. Nuo tos akimirkos jo gyvenimas ėmė byrėti į šipulius dar sykį.

Harry rašytojai atskleidė, kad atmintyje jam visuomet išliks svarbi motinos perduota nuostata jaustis saugiai. Tačiau augant šeimoje, kurioje matai tėvų nesantaiką, saugumo jausmas vis blėsta. Pati Diana išgyveno nesaugumo ir vienatvės jausmą, bet rinkosi būtent tokį gyvenimą, o ne buvimą su sūnumis.

„Gyvenimą ji apvertė taip, lyg jos vaikai augtų su pakaitiniais tėvais. Abu sūnus ji naudojo tarsi savo apsaugą ir tai mažų mažiausiai galima prilyginti išnaudojimui“, – drąsiai rašo knygos autorė.

Kai princesė Diana atvyko į mokyklą, kurioje mokėsi abu berniukai, ir pranešė jiems, kad jiedu su princu Charlesu nusprendė skirtis, vyresnėlis Williamas plūdo ašaromis, tačiau Harry išliko visiškai šaltas. „Tikiuosi, dabar abu būsite laimingi“, – teištarė jis tąsyk ir puikiai pamena šiuos savo žodžius.

Tai – širdį daužantis ir visiškai nesavanaudiškas aštuonmečio berniuko poelgis. O tuomet užgriuvo ir didžioji karališkosios šeimos tragedija.

Harry pasakojo autorei, kad per motinos laidotuves jiedu su broliu Williamu turėjo eiti paskui motinos karstą. Jo manymu joks vaikas neturėtų to išgyventi. „Tai nesuvokiama“, – atvirai kalbėjo jis ir pridūrė, kad po motinos netekties jo gyvenimas virto nesibaigiančiu chaosu.

Harry augo apsuptas asmens sargybinių, namų šeimininkių, tarnaičių, auklių, draugų, tačiau niekas nesuprato, kad jam tereikėjo profesionalių specialistų pagalbos. Jis vienas nesuvokė, kaip išgyventi skausmą, o namiškiai stengėsi jį tik kuo daugiau linksminti ir lepinti.

Kai princas užaugo ir jau galėjo pats atvirai kalbėti apie psichinę žmogaus būklę, po kelių viešų pasisakymų jis įkūrė pagalbos centrą.

Tačiau netrukus vėl paleido vadeles. Jis be perstojo lankėsi naktiniuose klubuose, vartojo alkoholį, svaigalus, laipiojo namų stogais ir balkonais, laužė karališkosios šeimos gyvenimo protokolo taisykles.

Išsilakstęs, o gal priešingai, pavargęs nuo visų šėlionių, princas pasidavė bičiulio įkalbinėjimams nueiti į aklą pasimatymą. Tuomet knygoje atsiranda Meghan Markle ir jos poelgiai, pakeitę princo gyvenimą.

Ankstesnės Harry merginos – Chelsy Davis ir Cressida Bonas – buvo kiek per silpnos, ir žiniasklaida jas išnarstė po kaulelį. Aktyvi moterų teisių gynėja Meghan net geltonajai spaudai pasirodė sprangus kąsnis.

Meghan – tvirtai žengianti užsibrėžtu gyvenimo keliu, tačiau labai šilta, mamiška. Galbūt to ir trūko Harry, nes jis akimirksniu pasidavė Meghan žavesiui ir patikėjo jos skelbiamomis gyvenimo tiesomis.

Moteriškas saugumo jausmas, kuriuo ji apgaubė vyrą, buvo jaučiamas ir pirmajame poros interviu kanalui BBC ar pirmame viešame poros pasirodyme, kai M.Markle žengė tvirtai įsikibusi princui į parankę ir leido jam būti per žingsnį priekyje, rodydama pasitikėjimą.

„Ji jaučia jam ne tik potraukį, kūnišką meilę, bet ir begalinį rūpestį, kuriuo mamos apsupa savo vaikus. O jam to reikia. Yra daugybė moterų, kurioms patinka savo vyrą apgaubti ne tik kūniška, bet ir globėjiška meile. Šioje sąjungoje jie abu išlošė“, – rašoma knygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.