Skaitykla po atviru dangumi „Vilnius skaito“ liks Lukiškių aikštėje

Šios vasaros projektas – skaitykla Lukiškių aikštėje po atviru dangumi „Vilnius skaito“ – įsibėgėjo ir jau trečdalį vasaros džiugina vilniečius ir miesto svečius.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2018, 8:19 AM

Skaitykla liepų paunksmėje miesto centre, strategiškai patogioje vietoje, prigijo, todėl nuspręsta jos vietos nekeisti ir šiais metais palikti ją Lukiškių aikštėje.

Pradedant projektą buvo šiek tiek daugiau nei tūkstantis knygų, o šiandien skaitykla papildyta keliais šimtais naujų knygų, kurias kasdien atneša ir dovanoja knygų autoriai bei leidyklos.

Lenkų kultūros institutas pasirūpino knygų lentyna lenkų kalba. Lietuvos kultūros institutas padovanojo į kitas kalbas išverstų iškilių lietuvių autorių knygų bei vertingų knygų-gidų apie šalies kultūrinį gyvenimą. Dulų asociacijos paskolintos knygos užpildė lentyną tėveliams, planuojantiems ar auginantiems vaikus.

Nuo liepos 1 d. skaitykloje atsirado dar viena nauja lentyna, skirta vasarą išleistų knygų naujienoms ir skaitiniams, labiau tinkantiems vasaros atostogoms.

Skaitykloje pradėti rengti poezijos skaitymai ant žolės, kuriuose savo eiles jau skaitė Marius Burokas, Indrė Valantinaitė, Gytis Norvilas. Kiekvieną trečiadienio vidurdienį skaitykloje vyksta Reditos Dominaitytės teatro knygos projektas „Knyga+vasara“, kuriame ji kalbina žymius žmones apie jų mėgstamas knygas.

Artimiausias renginys – liepos 12 d., jame savo poeziją ant žolės skaitys Lina Buvidavičiūtė ir Dainius Dirgėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.