Penkios leidyklos „Vaga“ knygų rekomendacijos Motinos dienai

Ko gero, artėjant pirmajam gegužio savaitgaliui ne vienas sukame galvą, kaip pradžiuginti savo brangiausią žmogų – mamą artėjančios Motinos dienos proga. Turbūt kiekviena mama apsidžiaugtų gavusi gėlių puokštę, savo pačių rankomis iškeptą gardų pyragą ar dovanų kuponą į SPA procedūras. Taip pat puikus pasirinkimas prasmingam laisvalaikiui, naujoms idėjoms sužadinti ir atsipalaiduoti gali būti vertinga ir įdomi knyga.

 Puikus pasirinkimas prasmingam laisvalaikiui, naujoms idėjoms sužadinti ir atsipalaiduoti gali būti vertinga ir įdomi knyga.
 Puikus pasirinkimas prasmingam laisvalaikiui, naujoms idėjoms sužadinti ir atsipalaiduoti gali būti vertinga ir įdomi knyga.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 3, 2019, 1:37 PM

Leidykla „Vaga“ dalijasi penkiomis knygų rekomedacijomis, kurios galėtų pradžiuginti kiekvieną mamą. Nuo atostogomis kvepiančio kelionių romano, psichologinės vaikų auklėjimo literatūros iki laimingos santuokos ir šeimos paslaptis nagrinėjačių knygų. Tai knygos, kurios padrąsins ir įkvėps, nukels į tolimus kraštus ir leis patirtį nuotykių troškulį,  taip pat suteiks naujų žinių ir leis į šeimos santykių kasdienybę pažvelgti nauju, šviesesniu žvilgsniu.

Noelle Hancock „Mano metai su Eleonora“

Noelle Hancock „Mano metai su Eleonora“ – tai pirmosios JAV ponios Eleanor Roosevelt įkvėptas romanas. Netekusi iš pažiūros stulbinamai gero pramogų tinklaraštininkės darbo, N.Hancock nebežinojo, ko griebtis. Ilgus metus ji rašė apie įžymybių gyvenimą, tačiau pamiršo, kaip gyventi savąjį.

Anksčiau ambicijų ir pasitikėjimo savimi nestokojusi jauna moteris pasijuto sugniuždyta ir, rodos, visiškai neteko drąsos, kol kartą įkvėpimą naujam gyvenimui jai padovanojo užrašas ant sienos kavinėje: „Kiekvieną dieną padaryk vieną dalyką, kuris tave gąsdina.“ – Eleanor Roosevelt

N.Hancock nusprendė paklausyti garsiosios pirmosios JAV ponios patarimo ir vienerius metus kasdien atlikti po vieną dalyką, kuris baugina. Taip prasideda nuotaikinga ir įdomi istorija – projektas Mano metai su Eleonora. Nuo nardymo su rykliais iki pilotavimo pamokų, nuo pasirodymo komikų vakare iki Kilimandžaro – smagūs ir naują prasmę suteikiantys nuotykiai padeda autorei suvokti, kas ji yra ir kuo gali būti, o tuo pačiu dėsto gyvenimo pamokas, kurios svarbios kiekvienam mūsų.

Katherine Reynolds Lewi „Geros žinios apie blogą elgesį“

Knygoje „Geros žinios apie blogą elgesį“ amerikiečių žurnalistė ir tėvystės klausimų ekspertė Katherine Reynolds Lewis pristato pažangiausius tyrimus ir tikras šeimų istorijas, kurie pakeis tėvų požiūrį į drausmę.

Jei apsidairę vis pastebite blogai besielgiančius, nedrausmingus vaikus, tai ne vien jūsų vaizduotės vaisius. Šiuolaikiniai vaikai iš esmės skiriasi nuo ankstesnių kartų. Jie iš tiesų turi mažiau savikontrolės. Paprastai tariant, išgyvename savireguliacijos krizę. Šioje knygoje autorė ieško atsakymų į klausimą, kodėl šiuolaikiniai vaikai kur kas mažiau drausmingi ir ką dėl to daryti.

Vis daugiau tėvų, pedagogų ir psichologų sėkmingai taiko tyrimais grįstus drausmės modelius, kuriuos vienija trys elementai: ryšys, bendravimas ir gebėjimai. Jie atneša į audringas šeimas ramybę, neklaužadoms suteikdami gebėjimą save kontroliuoti ir net švelnindami kai kuriems vaikams diagnozuotų dėmesio ir nerimo sutrikimų simptomus.

Perskaičius šią knygą į nepageidautinus vaiko poelgius taps lengviau reaguoti ne su panika, o su užsidegimu, taip pat į netinkamą elgesį žvelgti ne kaip į problemą, bet kaip į tikėtiną ir visiškai normalią šiuolaikinių vaikų brendimo dalį.

Ingrid Fetell Lee „Džiaugsmingai“

TED platformos žvaigždės, dizainerės Ingrid Fetell Lee knyga „Džiaugsmingai“ – tai moksliniais ir psichologiniais tyrimais pagrįstas kūrinys apie džiaugsmo estetiką ir galią. Pavyzdžiui, ar kada susimąstėte, kodėl stabtelime pažiūrėti oranžinės žaros, kuri nutvieskia dangų prieš leidžiantis saulei? Kodėl pavasarį plūstame grožėtis vyšnių žiedais? Ar numanote, kad galbūt egzistuoja priežastis, kodėl – nepaisant lyties, amžiaus, kultūros ar tautybės – mus taip džiugina gyvūnų jaunikliai, pažiręs konfeti ar spalvingų balionų debesis?

Dažnai esame tikinami, kad fizinis pasaulis nedaro jokio arba tik labai mažą poveikį vidiniam džiaugsmui. Vis dažniau skirtingų sričių ekspertai skatina harmonijos ir ramybės ieškoti viduje – per sąmoningumą ir meditaciją – slopinant išorinį pasaulį. Bet ar verta taip daryti, jei natūrali supančio pasaulio energija ir gyvastis iš tiesų yra greičiausiai atsinaujinantis ir lengviausiai prieinamas mums džiaugsmo šaltinis?

Knygoje „Džiaugsmingai“ I.Fetell Lee tyrinėja, kaip stipriai iš pažiūros kasdieniai daiktai ir erdvės gali veikti žmogaus nuotaiką. Remdamasi neuromokslo ir psichologijos įžvalgomis autorė aiškina, kodėl vienoje aplinkoje jaučiamės neramūs arba konkuruojantys, o kitoje – taikūs ir džiugūs. Taip pat atskleidžia būdus, kaip išnaudoti aplinkos galią pilnatviškam, sveikam ir džiaugsmingam gyvenimui kurti.

Rachel Simmons „Gera tokia, kokia yra“

„The New York Times“ bestselerių autorė ir lyderystės ekspertė Rachel Simmons knygoje „Gera tokia, kokia yra“ analizuojama šiuolaikinėje visuomenėje įsigalėjusį supermergaitės kultą. Autorės teigimu, šiandien 14–18 m. paauglės turi būti ambicingos, protingos, darbščios, aktyvios, dailios ir seksualios, sėkmingos ir visų mylimos. Jos turi puikiai mokytis, įstoti į geriausius universitetus, nors į priekį jas gena negailestinga savikritika ir nesėkmių baimė.

Šiuolaikinės merginos atrodo laimingos ir labai daug pasiekusios, bet iš tikrųjų jos jaučiasi pervargusios ir nevisavertės. Jos nerimauja, kad nėra pakankamai geros, gėdijasi savo kūno, įklimpsta į žalingus įpročius ar net depresiją. Merginoms sunku susivokti, kas jos yra ir kas joms iš tikro svarbu. Jų gyvenimas neįsivaizduojamas be virtualaus bendravimo ir socialinių tinklų, tačiau labai dažnai jos jaučiasi vienišos.

Ši knyga skirta kiekvienai mamai, norinčiai padėti į suaugusiųjų pasaulį žengiančiai dukrai atsikratyti žalingų grožio ir sėkmės standartų ir gyventi sveiką, laimingą, visavertį gyvenimą – neaukojant savivertės, nekenkiant sau ir tampant brandžia asmenybe.

Autorė dalijasi patarimais, naudingais kiekvienai paauglę auginančiai mamai: kaip ugdyti dukrų pasitikėjimą savimi? Kaip padėti atsikratyti mokykloje įsigalėjusio perfekcionizmo kulto? Kaip išmokti kalbėti apie savo kūną, atsiribojant nuo socialinės žiniasklaidos formuojamų standartų?

Daphne de Marneffe „Kliūčių ruožas“

Pokyčiams įkvepianti knyga psichoterapeutės Daphne de Marneffe knyga „Kliūčių ruožas“ apie meną gyventi santuokoje. Šiais laikais žmonės stengiasi išsaugoti visavertę santuoką daug stipriau negu kada nors anksčiau. Tačiau likti susituokus ne visada lengva.

Knygoje aptariami išbandymai, tenkantys pusamžio krizę išgyvenančiai porai, kai sutuoktinių asmeniniai poreikiai kaktomuša susiduria su iš šeimos santykių kylančiais reikalavimais.

Knygoje aprašomos dažniausiai santuoką kamuojančios bėdos: finansiniai nesutarimai, sunkumai, kylantys piktnaudžiaujant alkoholiu ar narkotikais, tėvystės rūpesčiai, išgaravusi aistra, besiartinanti senatvė bei daugelis kitų.

Supynusi mokslinių tyrimų duomenis, pokalbius su žmonėmis ir klinikinę patirtį, skvarbiu žvilgsniu išanalizavusi kasdienį vyrų ir moterų elgesį, autorė pateikia būdų, kaip spręsti santuoką užklupusias problemas, ir drąsina sutuoktinius nepaliauti siekti gyvastingos, darnios ir meilės sklidinos būties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.