Po Europą motoroleriu keliaujantis italas naujoje knygoje aprašys ir Kauną

Italas Andrea Fucile iškeitė darbą biure į keliones ir sakė nepasiilgstantis komforto ar laiku mokamo atlyginimo. Motoroleriu, pavadintu „Laisvė“, jis važiuoja aplink Europą, siekia rekordo. Keliauninkas užsuko ir į Kauną.

Į Kauną A.Fucile atvedė noras pamatyti būsimąją kultūros sostinę.<br>R.Tenio nuotr.
Į Kauną A.Fucile atvedė noras pamatyti būsimąją kultūros sostinę.<br>R.Tenio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-21 21:20

Žurnalistu vietinėje spaudoje dirbęs Andrea niekada nemėgo užsisėdėti vienoje vietoje. Vis dažnesniu jo rašymo objektu tampa jo paties kelionės. Pamažu jis iškeitė darbą į keliautojo gyvenimo būdą.

Dabar Andrea – jau dviejų knygų autorius. Pirmojoje knygoje „Klajojantis valkata“ atskleidžiami nuotykiai, patirti lankant net 58 šalis keturiuose žemynuose. Šios kelionės metu bastūnas važiavo dviračiu, traukiniu, autostopu.

Sugrįžęs į gimtąjį Italijos Kalabrijos regioną Andrea sakė supratęs, kad dažnai mes važiuojame į tolimus ir egzotiškus kraštus, pamiršdami aplankyti gražiausias vietas, nuo namų nutolusias tik kelias dešimtis kilometrų. Tai paskatino jį leistis į kelionę motoroleriu aplink Italiją. Po šios kelionės išleista antroji knyga „Kelionė po Italiją „Vespa“.

Stengdamasis sužinoti kuo daugiau apie lietuvių kultūrą Andrea šią aplankė ir Kauną. Čia keliautoją atvedė noras pamatyti būsimąją kultūros sostinę, žalumos kupiną miestą ir tautietį Fabrizio Mazzelą.

Kaunas – vienas iš jo dabartinės 18 000 kilometrų kelionės motoroleriu aplink Europą taškų. Gegužės 10-ąją pradėjęs nuotykį Andrea jau aplankė Albaniją, Bulgariją, Rumuniją, vėliau patraukė į Ukrainą, Lenkiją, o iš ten pasuko į Baltijos šalis.

Jis sakė manęs, kad žmonės šioje Europos dalyje bus užsisklendę, bet patirtis parodė, jog vietiniai yra svetingi ir šilti: „Man nuolat pypsi tolimųjų reisų vairuotojai, net policininkai sustabdo ir prašo kartu nusifotografuoti.“

Nors planavo miegoti palapinėje, keliautojui dar neteko ja pasinaudoti, nes vis atsiranda žmonių, kviečiančių pasisvečiuoti. Kad geriau pažintų lankomas vietas, Andrea šios kelionės metu sau leidžia naujoje šalyje sustoti ir pabūti net kelias dienas.

Su savo sekėjais socialiniuose tinkluose keliautojas pasidalys išmoktais lietuviškais žodžiais, gerais atsiliepimais apie pirmą kartą paragautus šaltibarščius bei cepelinus, kuriuos apibūdina kaip be galo sotų ir skanų patiekalą.

Jo tolesnius įspūdžius lankant Skandinavijos šalis, Olandiją, Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, kitas valstybes ir grįžimą į Italiją rugpjūčio 15 dieną bus galima stebėti ne tik socialiniuose tinkluose. Andrea skrupulingai pasižymi visas patirtis ir tai aprašys savo trečiojoje knygoje.

Keliautojas pažadėjo sugrįžti į Kauną 2022 metais, miestui tapus kultūros epicentru Europoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.