Antano Baranausko literatūrinė premija įteikta Valdui Papieviui

Gruodžio 28 d. Anykščių kultūros centro antrojo aukšto foje rašytojui Valdui Papieviui įteikta Antano Baranausko literatūrinė premija.

V.Papieviui (dešinėje) įteikta premija. <br>„Anykštos“ nuotr.
V.Papieviui (dešinėje) įteikta premija. <br>„Anykštos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Anykšta“

2019-12-29 12:57

Premijos įteikimo vakare Anykščių rajono savivaldybės Kultūros, turizmo ir komunikacijos skyriaus laikinoji vedėja Audronė Pajarskienė susirinkusiems pranešė žinanti, kad premija jau papildė rašytojo V.Papievio banko sąskaitą.

„Aš tai žinau, nes kai vakar išėjau iš darbo, pavedimas jau buvo padarytas“, – džiaugėsi A.Pajarskienė.

Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius kalbėjo, kad iki šiol girdintis kalbas, kad savivaldybės įsteigtos premijos yra nereikalingos, nes tai „pinigų mėtymas“.

„Manau, kad ši premija yra pagarbos ženklas rašytojui Antanui Baranauskui ir patiems Anykščiams. Ta premija garsina Anykščius, nes ją gauna žmonės, kurie yra žinomi toli toli už Anykščių ir Lietuvos ribų“, – sakė S.Obelevičius.

Rašytojas V.Papievis po premijos įteikimo prisipažino, kad jam lengviau rašyti nei kalbėti ir savo iš anksto Paryžiuje parašytą kalbą perskaitė.

„Su „Bryde“ išėjau iš Anykščių, su „Bryde“ čia sugrįžtu“, – apie knygą, už kurią jam buvo įteikta Antano Baranausko literatūrinė premija, sakė V.Papievis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.