Visa šeima atostogauja su knyga

Ankstyvi rytai, tingios popietės ar ilgi vakarai – vasara pats tinkamiausias laikas atsiversti knygą prie ežero ar Baltijos pajūry, kur šiemet ir praleisim daugiau laiko.

 ​Leidykla „Tyto alba“ šiuos vasaros skaitinius rekomenduoja visiems šeimos nariams.
 ​Leidykla „Tyto alba“ šiuos vasaros skaitinius rekomenduoja visiems šeimos nariams.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 26, 2020, 4:06 PM

Leidykla „Tyto alba“ rekomenduoja atostogų skaitinius visiems šeimos nariams!

Mamai – Shunmyo Masuno „Paprasto gyvenimo menas“

Nusiavę batus sudėkite vieną šalia kito. Atsikelkite penkiolika minučių anksčiau. Išmeskite, ko nereikia. Šiuos nesunkiai įgyvendinamus, tačiau kasdienybę palengvinančius įpročius siūlo knyga „Paprasto gyvenimo menas“.

Jei jaučiate, kad jūsų mintys sujauktos ir varginančios, o kasdienybė atrodo nuobodi ir nereikšminga – ši pasaulinio garso dzeno sodo meistro ir landšafto architekto, Kenkodži šventyklos dvasininko Sh.Masuno knyga – jums.

Atlikdami paprastas kasdienes praktikas, išmoksite rasti laimę ne ieškodami išskirtinių patirčių, bet po truputėlį keisdami savo gyvenimą – taip iš naujo pajusite vidinę ramybę. Keisti gyvenimo būdą neturi būti sunku. 

Tėčiui – Davido Wallace’o-Wellso „Negyvenama žemė“

„Negyvenama žemė“ – aistringas, bauginantis, tačiau drauge keistai viltingas pasakojimas apie tai, kas vyksta planetoje. Tiksliau – apie tai, ką mes su ja padarėme.

Tai knyga, skirta šiuo metu visame pasaulyje nepaprastai aktualioms klimato kaitos keliamoms problemoms.

Knygoje negailestingai išskaičiuojamos visos žmonijos veiklos rūšys, turinčios neigiamą poveikį planetos ekosistemai, kuri dabar ima atsigręžti prieš mus pačius, kitaip sakant, kyla į kovą, galinčią trukti daug dešimtmečių, – kol mus sunaikins.

Autorius vaizdžiai piešia, kaip padėtis galėtų dar pablogėti: katastrofiškos audros, sausros, potvyniai, miškų gaisrai, užterštumas, maras, ekonominė stagnacija ir karas. Autorius laikosi hipotezės, kad žmogaus veikla išprovokavo pokyčius – iš pradžių akivaizdžių faktų ignoravimu, o paskui – visos klimato sistemos neigimu. Išvadas kiekvienas Žemės gyventojas turėtų padaryti pats.

 

 

Senelei – Inos Pukelytės „Panelės iš Laisvės alėjos“

1932-ieji, auksiniai Kauno laikai. Tiek lenkiškai kalbanti knygyno darbuotoja Zofija, tiek gražuolė žydaitė Rachelė, vykstanti vaidinti į Kauno žydų teatrą, puoselėja pačias gražiausias ateities svajones.

 Kaunas juk beveik mažasis Paryžius! Čia – teatras, meilė, džiazas... Svaiginantys Rachelės karjeros planai ir Zofijos šeimyninės laimės vizija.

Tačiau nei viena, nei kita nenujaučia, kokia trumpa bus jų laimė. Kaip greit viską pakeis laikinąją sostinę užgulęs tamsus karo šešėlis ir kokius gyvenimą keičiančius sprendimus teks priimti. 

Seneliui – Danila Comastri Montanari „Saugokis šuns“

Tai intriguojančio detektyvinio siužeto, patrauklaus pagrindinio veikėjo ir gyvai rekonstruotos istorinės aplinkos derinys. Roma, 44-tieji metai po Kristaus. Senatorius Publijus Aurelijus Stacijus – ne tik gerbiamas patricijus, besimėgaujantis visais gyvenimo Romoje pranašumais ir besirūpinantis savo domus klestėjimu. Jo aštri akis ir nenuilstamas protas nesnaudžia: senatorius pastebi dalykus, kurių nemato niekas kitas. 

„Saugokis šuns“ buvo rašoma prie įėjimo į romėnų namus; toks užrašas po mozaika puikavosi ir prie provincijos turtuolio Gnėjaus Plaucijaus namo, pas kurį po atostogų Bajose kaip tik ketino paviešėti Publijus Aurelijus Stacijus.

Tačiau vos tik atvykus viešnagę aptemdo baisi žinia: pirmagimis Plaucijaus sūnus Atikas įkrito į murenų baseiną ir žuvo. Siaubinga mirtis sukelia įtarimų. Tačiau padėtis dar paaštrėja radus ypatingą žiedą, po kurio akimi slypi keista pranašystė. Joje sakoma, kad trys šeimos atžalos pražus dėl žuvų, paukščių ir vabzdžių...

Publijus Aurelijus Stacijus privalo išpainioti šį intrigų, troškimų, pavydo ir neapykantos rezginį, kad visi suprastų, ko iš tikrųjų reikia saugotis. 

Sesei – Selemono Paltanavičiaus „Kaip miega gyvūnai“

Ar teko matyti miegantį slieką? Kas pramiega visą dieną? Kodėl briedžiui nereikia namų?

Mylimas ir puikiai pažįstamas gamtininkas, aplinkosaugininkas, radijo laidų vedėjas Selemonas Paltanavičius kviečia pažvelgti, kaip miega gyvūnai. Smarkiai nustebsite!

Gyvūnams poilsis ir miegas nepaprastai svarbūs: lemia gerą nuotaiką, suteikia sveikatos ir žvitrumo. Ilsisi jie visi skirtingai. Vien arklys gali miegoti keliais būdais. Kai kurie snaudžia ar miega net po keliolika valandų per parą.

Gali būti, kad miegodami sapnuoja, tik mums apie tai sunku sužinoti. Kai žinosime, kaip gyvūnai miega, niekada jų be reikalo nepažadinsime. Beje, į gyvūnų pasaulį knygoje nukelia puikios Marijos Smirnovaitės iliustracijos.

Broliui – Tomo Dirgėlos „Vytautas Didysis Žalgirio arenoje“

Vienas populiariausių lietuvių vaikų rašytojų, jauniesiems skaitytojams geriausiai žinomas kaip detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“ autorius naujausioje knygoje kviečia keliauti laiku!

Trakų pilyje įvyko neįtikėtinas dalykas – iš praeities į savo sodybą atkeliauja pats Vytautas Didysis. Ieškodamas dingusios karūnos kunigaikštis netikėtai susidraugauja su Matu ir Ema.

Netrukus paaiškėja, kad paskui Vytautą atkeliavo ir jo pusbrolis Jogaila, ketindamas sužlugdyti giminaičio planą. Į kovą stoja ne tik kilmingi pusbroliai, bet ir geriausi draugai – Matas ir Feliksas. Ar draugystė nugalės? Ar tikrai verta keisti Lietuvos istoriją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.