„Ispaniška vasara“ ir kitos kelionės knygų puslapiais

Pasiilgusiems kelionių ir įspūdžių šį trūkumą kompensuos rašytojos Karen Swan literatūrinės kelionės po gražiausias Europos vietas.

K.Swan romanas „Ispaniška vasara“ nukelia ne tik į šiandieninę Ispaniją, bet ir pilietinio karo laikus.
K.Swan romanas „Ispaniška vasara“ nukelia ne tik į šiandieninę Ispaniją, bet ir pilietinio karo laikus.
Romanas atskleidžia Amžinojo miesto paslaptis.
Romanas atskleidžia Amžinojo miesto paslaptis.
Lietuviškai išleistos K.Swan knygos.
Lietuviškai išleistos K.Swan knygos.
„Paryžiaus paslaptis“ – Antrasis pasaulinis karas ir tviskantis šiuolaikinis Paryžius, dramatiški paveikslų ir žmonių likimai, šeimos paslaptis ir meilės istorija.
„Paryžiaus paslaptis“ – Antrasis pasaulinis karas ir tviskantis šiuolaikinis Paryžius, dramatiški paveikslų ir žmonių likimai, šeimos paslaptis ir meilės istorija.
„Pabėgimas į Graikiją“ – įtraukianti istorija apie turtus, paslaptis ir aistrą.
„Pabėgimas į Graikiją“ – įtraukianti istorija apie turtus, paslaptis ir aistrą.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-01-08 10:58

Tarptautinio pripažinimo sulaukusios rašytojos romanai dėl vaizdingų vietovių aprašymų panašėja į kelionių memuarus. Kiekvieno romano veiksmas vyksta vis kitoje šalyje, kur pinasi žmonių likimai ir atsiskleidžia ilgus metus slėptos paslaptys. 

Skirtingos vietovės prisotina tekstą skirtingų spalvų ir kuria foną neužmirštamoms meilės istorijoms, kurių, kaip ir miestų, dviejų vienodų nebūna.

Ką tik pasirodė romanas „Ispaniška vasara“, nukeliantis ne tik į šiandieninę Ispaniją, bet ir pilietinio karo laikus.

Skaitytojų pageidavimu sugrįžta „Paryžiaus paslaptis“, taip pat  lietuviškai išleista „Pabėgimas į Graikiją“ ir „Žvaigždės virš Romos“. 

„Ispaniška vasara“: spalvomis ir karščiu alsuojanti Ispanija

Ką tik pasirodžiusi „Ispaniška vasara“ – intriguojantis žvilgsnis į tamsius Ispanijos istorijos laikus ir jų padarinius ateinančioms kartoms, pasakojimas apie dramatiškai susipynusias dabartį ir praeitį.

Karlui Mendosai, vienam turtingiausių Ispanijos žmonių, gulint mirties patale paaiškėja, kad jis ruošiasi visą turtą palikti Marinai Kvinsi, padavėjai, apie kurią niekas iš jo šeimos nėra girdėjęs. Kas ji, už kokius nuopelnus nusipelnė milijonų? 

Tai išsiaiškinti tenka turto konsultantei Šarlotei Ferfaks, kurią Londono bankas išsiunčia į Ispaniją. Ji privalo ištirti, kas paslaptingąją Mariną sieja su Mendosa.

Ji nusiteikusi šį ispanišką reikalą sutvarkyti kuo greičiau: juk visiems aišku, kas gali sieti turtingą vyriškį su gražia perpus jaunesne moterimi. Tačiau Madride reikalai pakrypsta visai ne taip, kaip planuota: įspūdingos išvaizdos padavėja pareiškia, kad nieko nežino apie jokį palikimą ir jokį Mendosą. Ar ji sako tiesą? Ką ji iš tiesų slepia? 

Ispanijoje Šarlotė pasineria į žymiosios šeimos praeitį, kurioje slypi sukrečianti istorija apie du žmones, kadaise išskirtus tragiškos lemties.

Tyrimas ją nukelia į Ispanijos pilietinio karo laikus, kur užsimezgė kruvina drama. „Ispaniška vasara“ – istorija apie meilę, kerštą, pilietinį karą ir atleidimą.

„Paryžiaus paslaptis“: neišsemiamas Prancūzijos meno pasaulis  

Paryžius – ne vien tik meilės, bet ir paslapčių miestas. Tai ne vien tik lauko kavinėse vyną nerūpestingai gurkšnojantys žmonės, ne vien tik pasaulio mados sostinė, ne vien tik raguoliai ir kava rytais.

Paryžius – miestas su praeitimi: okupuotas ir griautas, randuotas ir žaizdotas. Jame ir daug lobių, kurie atsiveria, kai to mažiausiai tikiesi. Kaip butas, kuris ilgus dešimtmečius glūdėjo užmarštyje – pilnas dulkėmis padengtų neįkainojamų meno kūrinių, priklausančių turtingai ir įtakingai Vermeilų šeimai.

Bet ar tikrai viskas yra taip, kaip teigia buto savininkai?

Flora – jauna, bet labai patyrusi meno kūrinių vertintoja – stačia galva neria į ilgai slėptų paslapčių verpetą. Norėdama įvertinti bute sukauptus meno lobius, ji privalo ištirti jų istoriją.

Kodėl visi šie turtai taip ilgai buvo slepiami nuo žmonių? Ką nutyli aikštingi ir valdingi Vermeilai?

Atsakymų ieškančią Florą vis labiau įsuka istorijos ir įvykių verpetas. O su juo – ir jausmai, kurių ji pati nepastebi ir kuriems taip ilgai stengėsi nepasiduoti. Ir greitai ji ima suvokti, kad tai, kas prasidėjo kaip istorinis meno kūrinių tyrimas, jau virsta uraganu, galinčiu sugriauti turtingos ir garsios Vermeilų šeimos pamatus ir aukštyn kojomis apversti jos pačios gyvenimą.

„Paryžiaus paslaptis“ – Antrasis pasaulinis karas ir tviskantis šiuolaikinis Paryžius, dramatiški paveikslų ir žmonių likimai, šeimos paslaptis ir meilės istorija.  
 
„Pabėgimas į Graikiją“: ramybė ir saulė Graikijos salose

„Pabėgimas į Graikiją“ – tobulas pabėgimas nuo tikrovės į saulėtą Graikiją. 

Kloja Marston bandė išsigydyti sudaužytą širdį, palikdama Londoną ir viską pradėdama iš naujo Niujorke. Jos darbas elitinėje konsjeržo bendrovėje – tobulai tvarkyti klientų gyvenimus. Nesvarbu, kad jos pačios gyvenimas visiškai suveltas.

Tačiau aplinkybės priverčia ją imtis dar didesnės atsakomybės: rūpintis VIP klientais. Kiekvienas jų noras, kad ir koks neįtikėtinas, privalo būti išpildytas tuojau pat. 

Vienas klientų – įžūlus arogantiškas gražuolis Džo Linkolnas, reikalaujantis rasti jam atokų namą vienoje Graikijos salų. Kloja imasi ieškoti tobulos vietos įnoringajam atsiskyrėliui, tačiau Manhatane netikėtai pasirodo Tomas, jos buvusysis, ir naujai susikurtas stabilus Klojos gyvenimas vėl pašlyja.

Bet ji gali pasprukti – Džo reikalauja, kad ji kartu vyktų apžiūrėti naujojo namo. Taigi pabėgimas į Graikiją gali tapti proga apmąstyti, ko Kloja iš tiesų nori.

Tiesa, kad ir kokie komplikuoti būtų Klojos širdies reikalai, darbinės problemos dar rimtesnės. Paslaptingai dingsta vieno kliento žmona, ir Kloja įsivelia į kaltinimų ir apgavysčių sūkurį.

Ar ji gali kuo nors pasitikėti, kai paaiškėja, kad žmonės nėra tie, kuriais dedasi? „Pabėgimas į Graikiją“ – įtraukianti istorija apie turtus, paslaptis ir aistrą. 

„Žvaigždės virš Romos“: Amžinojo miesto rūmų paslaptys 

Romanas „Žvaigždės virš Romos“ atveria duris į Amžinąjį miestą. Ore sklando jazminų kvapas, judriomis Romos gatvelėmis ūžia motoroleriai, o prieš akis atsiveria kvapą gniaužianti architektūra. Viso to centre mezgasi netikėta dviejų intriguojančių moterų pažintis.

1974 metai, aristokratės Elenos gyvenimas skendi prabangoje. Pripažintai gražuolei iš turtingos šeimos atviri visi keliai, joks vyras negali jai atsispirti.

Tačiau tik dvidešimt šešerių, sukūrusi trečią santuoką, Elena sutinka tikrąją gyvenimo meilę. Jis vienintelis vyras, kurio ji negali turėti, ir nei jos grožis, nei turtai to nepakeis.  

2017 metai, Frančeska, pabėgusi nuo praeities šešėlių Londone, mėgaujasi gyvenimu Romoje. Ji dirba gide ir rašo tinklaraštį apie kerintį miestą. Vieną dieną šiukšlių dėžėje Frančeska randa pavogtą rankinę. Pasirodo, kad rankinės savininkė – įžymioji, kilmingoji Elena yra jos kaimynė, gyvenanti kitoje aikštės pusėje.

Šis atsitiktinumas suveda dvi moteris į netikėtą, jaudinančią draugystę. Frančeska sulaukia viliojančio pasiūlymo – parašyti Elenos memuarus.

Svaiginančiame vasaros karštyje Elena pasakoja Frančeskai pritrenkiančias istorijas apie Amerikos elito gretose praleistą jaunystę, mylimuosius ir santuokas. Tačiau Frančeską persekioja nuojauta, kad senoji aristokratė nutyli kažką labai svarbaus.

Kai išaiškėja, kad apleistame rūmų požeminiame tunelyje rastas vertingas deimantinis žiedas kadaise priklausė Elenai, Frančeska ima aiškintis šokiruojančią paslaptį, nudažančią Elenos gyvenimo istoriją visai kitokiomis spalvomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.