Apie verslą iš labai arti: knyga, kurią privalo perskaityti kiekvienas vadovas ar norintis juo būti

Benas Horowitzas, vienas įtakingiausių rizikos kapitalo investuotojų, antrepreneris savo knygoje „Sudėtingi dalykai – sudėtingais laikais: kaip kurti verslą kai aiškių atsakymų nėra“ apžvelgia įvairias konkrečias situacijas, kurios labai svarbios kuriant ir išlaikant kiekvieną verslą.

Leidyklos „Liūtai ne avys“ išleistoje knygoje jis pasakoja savo vertingą patirtį ir sprendimus, kuriuos priėmė susidūręs su įvairiausiomis sudėtingomis, o dažnai ir labai nemaloniomis problemomis ir kurie vis tik padėjo pasiekti sėkmę bei pripažinimą.<br>Partnerio nuotr.
Leidyklos „Liūtai ne avys“ išleistoje knygoje jis pasakoja savo vertingą patirtį ir sprendimus, kuriuos priėmė susidūręs su įvairiausiomis sudėtingomis, o dažnai ir labai nemaloniomis problemomis ir kurie vis tik padėjo pasiekti sėkmę bei pripažinimą.<br>Partnerio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2021, 4:20 PM

Amerikietis, vienas labiausiai patyrusių Silicio slėnio verslininkų, kūręs ir vadovavęs ne vienai technologijų įmonei, pripažįsta, kad neturi universalios formulės, tiksiančios kiekvienai situacijai.

Leidyklos „Liūtai ne avys“ išleistoje knygoje jis pasakoja savo vertingą patirtį ir sprendimus, kuriuos priėmė susidūręs su įvairiausiomis sudėtingomis, o dažnai ir labai nemaloniomis problemomis ir kurie vis tik padėjo pasiekti sėkmę bei pripažinimą.

Remdamasis savo patirtimi  B. Horowitzas  knygoje pataria kaip elgtis dažnai startuolių bei kitų verslo įmonių veikloje pasitaikančiose kasdienėse situacijose, kurių paprastai nepaliečia daugelis kitų autorių, kalbančių apie verslo kūrimą ir valdymą.

Pavyzdžiui, kaip skirti savo gerą bičiulį į žemesnes pareigas, ar verta samdyti darbuotojus iš draugo įmonės, kaip tinkamai pasakyti darbuotojui, kad jis atleidžiamas?

Autorius daug dėmesio skiria vadovo elgsenai įvairiose situacijose: kaip išlaikyti lyderystę, kaip įkvėpti darbuotojus, kaip samdyti padalinių vadovus, jei pats nesi dirbęs panašaus darbo. Apie svarbą vadovui būti atviram ir nepakliūti į pernelyg didelio pozityvumo pinkles, apie įmonės kultūros diegimą.

B. Horowitzas pabrėžia ir vadovui labai svarbų kūrybiškumo aspektą bei mokėjimą nebūti įsikibus visiems žinomų taisyklių. Taip jis pats pasinaudojo idėja sukeisti konfliktuojančių įmonės skyrių vadovus, kuri jam kilo tiesiog pasižiūrėjus filmą, kuriame veikėjai susikeičia savo kūnais!

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, bet toks sprendimas visiškai pasiteisino ir vadovai ėmė puikiai vienas kitą suprasti, o minėti skyriai – dirbti itin sklandžiai.

„Įspūdingoje B. Horowitzo knygoje yra daugiau nei pakankamai medžiagos, kad ji taptų lyderystės klasika“, – teigia „The Economist“.

„Tai, be abejonės, pati vertingiausia knyga apie vadovavimą startuoliams“, – knygą įvertino „PandoDaily“.

Knyga kupina išskirtinio humoro, o daugelis asmeniškų ir net gėdingų pačiam autoriui situacijų pateikiamos atvirai ir be užuolankų. Perskaityti šią knygą tikrai bus naudinga tiek patyrusiam verslininkui, tiek galvojančiam apie savo verslo įkūrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.