„Knygų savaitėje“ – išskirtinis Undinės Radzevičiūtės romano „Minaretas ir 7“ pristatymas

Vasario 14–20 d. jau antrą kartą vyks virtualių literatūrinių renginių ciklas „Knygų savaitė“, buriantis leidėjus, bibliotekas ir visus, mėgstančius skaityti. Knygų mylėtojai sulauks daugiau nei 30 renginių, susitikimų ir diskusijų, o vienas svarbiausių – rašytojos Undinės Radzevičiūtės naujausio romano „Minaretas ir 7“ pristatymas.  Tai išskirtinis, vienintelis „Minareto ir 7“ pristatymas, kurį nuo vasario 14 d. bus pamatyti LRT Mediatekoje. Su Undine Radzevičiūte kalbėsis Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiasis redaktorius Saulius Repečka. 

U.Radzevičiūtė. <br>G.Skaraitienės nuotr. 
U.Radzevičiūtė. <br>G.Skaraitienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla

Feb 10, 2022, 8:25 PM

Kiekvieno U. Radzevičiūtės kūrinio pasirodymas skaitytojų ir kritikų sutinkamas kaip literatūrinis įvykis. Originalus rašymo stilius, savita, estetiškai išbaigta struktūra, koncentruota mintis – dėl šių kūrybos ypatumų rašytoja laikoma viena originaliausių ir savičiausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų.

Europos Sąjungos literatūros premijos laureatės knyga „Minaretas ir 7“ – jau aštunta. Joje kūrėja kalba apie tai, kaip rašytoją veikia ir keičia triukšmas ir tyla, vieta, konfliktai, kančia, kitų parašyti ir jo paties rašomi tekstai ir herojai. Ir apie tai, kas atsitinka, kai rašytojas susiduria pats su savimi. 

Pagrindinė knygos veikėja rašytoja, iškankinta triukšmo, išvyksta vienuolikai mėnesių į barokinius rūmus Bamberge, kur tikisi parašyti knygą apie ekscentrišką maniaką, tikisi tylos savo rožiniame rūmų kambaryje su keturiais gipsiniais berniukais ant lubų. Bet rūmuose tėra dvi studijos, o jos vienintelis kaimynas už sienos – triukšmingas šešiasdešimtmetis rašytojas iš Irako. 

Dviejų žmonių susidūrimas kartais yra kaip tekstas, o bet kuri jo pusė bet kurią akimirką gali tapti antagonistu.  

Undinė Radzevičiūtė baigė meno istorijos, teorijos ir kritikos studijas VDA, dirbo reklamos agentūrose, vėliau pradėjo rašytojos karjerą. Išleistos knygos: „Strekaza“, „Frankburgas“, „Baden Badeno nebus“, „180“, „Žuvys ir drakonai“, „Kraujas mėlynas“, „Grožio ir blogio biblioteka“. U. Radzevičiūtės knygos 4 kartus pateko į kūrybingiausių metų knygų sąrašus, 3 kartus – į geriausių metų knygų sąrašus, 2015 m. romanas „Žuvys ir drakonai“ įvertintas prestižine Europos sąjungos literatūros premija, Lietuvių PEN centro išrinkta viena geriausių dešimtmečio knygų. Rašytojos kūryba išversta į daugiau kaip 10 Europos kalbų.   Undinės Radzevičiūtės „Minaretą ir 7“ išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, knygos dailininkas Zigmantas Butautis.

„Knygų savaitės“ renginių programa skelbiama www.knygusavaite.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“